Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä. Kuorruta mieluiten vasta seuraavana päivänä.
Valmista kuorrutteeseen tuleva kahvi ja sulata margariini. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi kuorrute kakun päälle. Halutessasi koristele kakku pähkinärouheella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
157
657
9,3 g
3,5 g
17,3 g
17,1 g
—
1,1 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl sitruuna,
3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta,
(pähkinärouhetta),
margariinia,
gluteenittomia korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli