Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunakakku

Gluteeniton sitruunakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa
Sitruunakakku on juhlapöydän luottoleivonnainen, joka on helppo leipoa gluteenittomista jauhoista. Tee kakulle kahvinmakuinen mokkakuorrutus tai koristele se simppelisti tomusokerihunnulla.

Ainekset

200 g
margariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
1 kpl
sitruuna
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhe

Kuorrutus

1 1/2 rkl
kahvijuomaa
1 rkl
margariinia
2 dl
tomusokeria
(pähkinärouhetta)

Vuoan voiteluun

margariinia
gluteenittomia korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste. Lisää jauhoseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

1 kpl
sitruuna
200 g
margariinia
2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
3 1/2 dl
gluteenitonta jauhoseosta
2 tl
leivinjauhe
2

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä. Kuorruta mieluiten vasta seuraavana päivänä.

3

Valmista kuorrutteeseen tuleva kahvi ja sulata margariini. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lusikoi kuorrute kakun päälle. Halutessasi koristele kakku pähkinärouheella.

1 1/2 rkl
kahvijuomaa
1 rkl
margariinia
2 dl
tomusokeria
(pähkinärouhetta)
Miltä maistui?
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2013
Muokattu: 18.2.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

157

657

9,3 g

3,5 g

17,3 g

17,1 g

1,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl sitruuna,

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta,

(pähkinärouhetta),

margariinia,

gluteenittomia korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli