Gluteenittomat runebergintortut
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.
| 7 kpl | (40 g) gluteenitonta piparkakkua |
| 1 1/2 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 tl | psylliumia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Koristeluun | |
|---|---|
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | kylmää vettä |
| 1/2 dl | vadelmamarmeladia |
| Lisäksi | |
| paperisia muffinivuokia | |
- 1.
Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru (½ dl) ja muut kuivat aineet kulhossa.
- 2.
Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
- 3.
Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 4.
Valmista kuorrute sekoittamalla vesi pienissä erissä tomusokeriin. Lusikoi jokaisen tortun pinnalle reilu teelusikallinen marmeladia ja valuta kuorrutusta lusikalla marmeladin ympärille.
Gluteenittomat runebergintortut
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 kpl | (40 g) gluteenitonta piparkakkua |
| 1 1/2 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 dl | mantelijauhetta |
| 1 tl | psylliumia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1/4 tl | kardemummaa |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
Koristeluun | |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 1 tl | kylmää vettä |
| 1/2 dl | vadelmamarmeladia |
Lisäksi | |
| paperisia muffinivuokia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru (½ dl) ja muut kuivat aineet kulhossa.
Määrä Ainesosa 7 kpl (40 g) gluteenitonta piparkakkua 1 1/2 dl kaurajauhoja (gluteenittomia) 1 dl mantelijauhetta 1 tl psylliumia 1 tl leivinjauhetta 1/4 tl kardemummaa
2Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 3/4 dl sokeria 1 kpl kananmuna 1 dl kuohukermaa
3Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa paperisia muffinivuokia
4Valmista kuorrute sekoittamalla vesi pienissä erissä tomusokeriin. Lusikoi jokaisen tortun pinnalle reilu teelusikallinen marmeladia ja valuta kuorrutusta lusikalla marmeladin ympärille.
Määrä Ainesosa 1 tl kylmää vettä 1/2 dl tomusokeria 1/2 dl vadelmamarmeladia
Vinkki! Voit korvata kuohukerman kevytkermalla ja vadelmamarmeladin vadelmahillolla.
Ravintosisältö
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
14,6 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
239
Energiaa kcal
1001
Energiaa kj
14,6 g
Rasvaa
6,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,2 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
4,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl psylliumia, 0.25 tl kardemummaa, paperisia muffinivuokia .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































