Gluteenittomat runebergintortut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteenittomat runebergintortut

Gluteenittomat runebergintortut

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.

Ruokavaliot

Ainekset

7 kpl
(40 g) gluteenitonta piparkakkua
1 1/2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
kardemummaa
100 g
voita tai margariinia
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kuohu- tai kevytkermaa

koristeluun

1/2 dl
tomusokeria
1 tl
kylmää vettä
1/2 dl
vadelmamarmeladia tai -hilloa

lisäksi

paperisia muffinivuokia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Gluteenittomat runebergintortut vaihe 1
1

Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa muovipussissa. Yhdistä piparimuru (½ dl) ja muut kuivat aineet kulhossa.

7 kpl
(40 g) gluteenitonta piparkakkua
1 1/2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
mantelijauhetta
1 tl
psylliumia
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
kardemummaa
Gluteenittomat runebergintortut vaihe 2
2

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan.

100 g
voita tai margariinia
3/4 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
1 dl
kuohu- tai kevytkermaa
Gluteenittomat runebergintortut vaihe 3
3

Aseta muffinivuoat muffinipellin koloihin tai uunipellille. Annostele taikina kahdella lusikalla vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia. Anna jäähtyä.

paperisia muffinivuokia
Gluteenittomat runebergintortut vaihe 4
4

Valmista kuorrute sekoittamalla vesi pienissä erissä tomusokeriin. Lusikoi jokaisen tortun pinnalle reilu teelusikallinen marmeladia ja valuta kuorrutusta lusikalla marmeladin ympärille.

1 tl
kylmää vettä
1/2 dl
tomusokeria
1/2 dl
vadelmamarmeladia tai -hilloa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.1.2021
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

825

197

11,0 g

6,6 g

21,7 g

15,0 g

0,9 g

2,4 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl mantelijauhetta,

1 tl psylliumia,

0,25 tl kardemummaa,

paperisia muffinivuokia .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli