Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu naudan tomahawk-kyljys ja maustevoi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
tomahawk-naudankyljys n. 1,3 kg
sormisuolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Maustevoi:

100 g
huoneenlämpöistä voita
1 kpl
sitruunan kuori
3 kpl
valkosipulinkynttä raastettuna  tai puristettuna
1/2 dl
silputtua basilikaa
1/2 dl
silputtua lehtipersiljaa
suolaa, pippuria

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sivele kyljys oliiviöljyllä ja grillaa kuumalla grillillä n. 3 minuuttia per puoli. Alenna lämpötila ja anna paahtua kunnes sisälämpötila on 62–64 astetta (käytä paistomittaria). Tomahawk on tarkoitus kypsentää kunnolla mediumiksi.

2

Siirrä sivuun, mausta sormisuolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä leikkuulaudalla hetki ennen tarjoilua.

3

Tomahawk-kyljyksen voi myös paistaa pannulla ja siirtää 150-asteiseen uuniin. Käytä paistomittaria jotta saat täydellisen kypsyysasteen.

4

Sekoita haarukalla huoneenlämpöinen voi, sitruunankuori, puristettu valkosipuli, suola ja pippuri tasaiseksi massaksi.

5

Painele voiseos voipaperille, yritä muotoilla tanko. Rullaa voi tiiviiksi tangoksi. Säilytä pakastimessa.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.