Halloween-lakritsimokkapalat
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo mokkapalat haamuteemalla halloweenin hengessä. Päällystä tuttu mokkapalapohja mustalla lakritsikuorrutteella ja taiteile pintaan hellyttävät valkosuklaahaamut.
| 150 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kahvijuomaa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 228 g | (12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. kick) |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | margariinia |
| Koristeluun | |
| 185 g | valkosuklaata |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
- 2.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja kahvi taikinaan.
- 3.
Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- 4.
Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.
- 5.
Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.
- 6.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen. Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.
Halloween-lakritsimokkapalat
arvosana4/5
60 min (josta 45 min aktiivista)
Leivo mokkapalat haamuteemalla halloweenin hengessä. Päällystä tuttu mokkapalapohja mustalla lakritsikuorrutteella ja taiteile pintaan hellyttävät valkosuklaahaamut.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | margariinia |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 2 dl | kahvijuomaa |
Kuorrutus | |
| 228 g | (12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. kick) |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 2 rkl | margariinia |
Koristeluun | |
| 185 g | valkosuklaata |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Määrä Ainesosa 5 dl vehnäjauhoja 1 dl kaakaojauhetta 2 tl leivinjauhetta 150 g margariinia - 2
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja kahvi taikinaan.
Määrä Ainesosa 3 dl sokeria 4 kpl kananmunaa 2 dl kahvijuomaa 2 tl vaniljasokeria - 3
Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- 4
Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.
Määrä Ainesosa 228 g (12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. kick) 2 rkl margariinia 2 dl (1 prk) vispikermaa - 5
Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.
- 6
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen. Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.
Määrä Ainesosa 185 g valkosuklaata
Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.
Ravintosisältö
225
Energiaa kcal
940
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
940
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,7 g
Hiilihydraatteja
18,4 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
3,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























