Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja neste taikinaan.
Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.
Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.
Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen. Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.
Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
225
940
11,2 g
5,8 g
26,7 g
18,4 g
0,9 g
3,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli