Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Halloween-lakritsimokkapalat

timer-icon60 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Leivo mokkapalat haamuteemalla halloweenin hengessä. Päällystä tuttu mokkapalapohja mustalla lakritsikuorrutteella ja taiteile pintaan hellyttävät valkosuklaahaamut.

Ainekset

150 g
margariinia
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kahvia tai maitoa

Kuorrutus

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2 rkl
margariinia

Koristeluun

185 g
valkosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata margariini. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.

5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
150 g
margariinia
2

Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet vaahtoon. Kääntele haaleaksi jäähtynyt margariini ja neste taikinaan.

3 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
2 dl
kahvia tai maitoa
2 tl
vaniljasokeria
3

Levitä taikina leivinpaperille reunalliselle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

4

Valmista kuorrutus. Pilko toffeet pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos sakenee. Sekoita rasva nokareina kuumaan kuorrutukseen.

228 g
(12 kpl) lakritsitoffeepatukkaa (esim. Kick)
2 rkl
margariinia
2 dl
(1 prk) vispikermaa
5

Levitä kuorrutus heti kypsän, jäähtyneen pohjan päälle. Anna jähmettyä ja leikkaa neliöiksi.

6

Paloittele valkosuklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata mikrossa hetki kerrallaan välillä sekoitellen. Laita jäähtynyt suklaa pursotinpussiin tai tukevaan muovipussiin. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä. Piirrä suklaalla haamut neliöiden pintaan.

185 g
valkosuklaata

Vinkki: Tee haamuille silmät lakritsista, suklaasta tai koristerakeista.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 24.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

225

940

11,2 g

5,8 g

26,7 g

18,4 g

0,9 g

3,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli