Halstrattua Inarin siikaa
Halstrattua Inarin siikaa
Yhteistyössä

Halstrattua Inarin siikaa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplsiikafileetä
3 rklsokeria
4 kplkeskikokoista punajuurta
2 rklvoita
2 rklhunajaa
5 kploksaa lehtipersiljaa
2 dlöljyä
3 rklomenaviinietikkaa
2 tlsokeria tai lakkahilloa
1 rkllakkoja
marinoitu sipuli:
2–3 pientä sipulia
3–4 rkl omenaviinietikkaa
suolaa ja pippuria
paistettu punajuuri:
suolaa ja mustapippuria
lakkavinegretti:
suolaa maun mukaan

Valmistus

  1. 1

    Poista siian keskiruodot ruotopihdeillä. Leikkaa huonot osat pois. Leikkaa fileet kahteen osaan. Kuumenna paistinpannu tulikuumaksi, ripottele pannulle suolaa ja halstraa siiat molemmin puolin suolatulla pannulla.

  2. 2

    Kuori ja puolita sipulit. Sekoita kaikki ainekset ja anna marinoitua vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli.

  3. 3

    Kuori ja kuutio punajuuri noin 2 cm kuutioiksi. Keitä kuutiota vedessä n. 5–10 min kunnes ne ovat miltei kypsiä. Siivilöi vesi. Paista punajuuria noin 5 minuuttia pannulla voissa ja hunajassa. Lisää lopuksi hienonnettu lehtipersilja.

  4. 4

    Sekoita lakkavinegretin ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetki.

  5. 5

    Kokoa annos. Koristele annos erikoissalaateilla, ripottele päälle lakkavingrettiä

  6. 6

    Vinkki: Voit myös jäähdyttää punajuuret ja halstratut siiat ja tarjota kylminä esim. joulupöydässä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä