Halvalla ja marengilla höystetty marjarahka

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
500 gmaitorahkaa
300 gmarjasekoitusta
1 dljuoksevaa hunajaa tai ruokosokerisiirappia
2 tlvaniljasokeria tai rouhittua vaniljatankoa maun mukaan
25 ghalvaa murustettuna (tavallista tai appelsiininmakuista)
yhden appelsiinin kuoriraaste
yhden appelsiinin puristettu mehu
10 kplmarenkia

Pinnalle

halvaa
murustettua marenkia
appelsiinin kuoriraastetta

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota vaniljakastike tai vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, kohmeiset tai sulaneet marjat, hunaja ja vaniljasokeri.

    Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja säästä osa koristeeksi. Purista joukkoon appelsiinin mehu.

    Murusta joukkoon marenkia ja halvaa ja säästä hieman koristeeksi. Tarkista maku. Jaa annoskulhoihin ja koristele halvalla, marengilla ja appelsiinin kuoriraasteella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa, 2 tl Vaniljasokeria tai rouhittua vaniljatankoa maun mukaan, Yhden appelsiinin kuoriraaste, Yhden appelsiinin puristettu mehu, Halvaa, Murustettua marenkia, Appelsiinin kuoriraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Jami Jaakonen
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä