Halvalla ja marengilla höystetty marjarahka | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Halvalla ja marengilla höystetty marjarahka

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

2 1/2 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
500 g
Maitorahkaa
300 g
Marjasekoitusta
1 dl
Juoksevaa hunajaa tai ruokosokerisiirappia
2 tl
Vaniljasokeria tai rouhittua vaniljatankoa maun mukaan
25 g
Halvaa murustettuna (tavallista tai appelsiininmakuista)
Yhden appelsiinin kuoriraaste
Yhden appelsiinin puristettu mehu
10 kpl
Marenkia

pinnalle

Halvaa
Murustettua marenkia
Appelsiinin kuoriraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Vaahdota vaniljakastike tai vispikerma. Vatkaa joukkoon maitorahka, kohmeiset tai sulaneet marjat, hunaja ja vaniljasokeri.

Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja säästä osa koristeeksi. Purista joukkoon appelsiinin mehu.

Murusta joukkoon marenkia ja halvaa ja säästä hieman koristeeksi. Tarkista maku. Jaa annoskulhoihin ja koristele halvalla, marengilla ja appelsiinin kuoriraasteella.

Resepti:
Hellapoliisi
Kuvat:
Jami Jaakonen
Julkaistu: 25.2.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

749

179

1,5 g

0,3 g

29,7 g

29,3 g

1,3 g

9,5 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa,

2 tl Vaniljasokeria tai rouhittua vaniljatankoa maun mukaan,

Yhden appelsiinin kuoriraaste,

Yhden appelsiinin puristettu mehu,

Halvaa,

Murustettua marenkia,

Appelsiinin kuoriraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli