Hapanleipävanukas | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hapanleipävanukas

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

10 kpl
Hapanleipää (esim. tuoretta ruislimppua)
50 g
Voita
3 - 4 dl
Appelsiinimarmeladia

munamaito:

1/2 l
Maitoa
3 kpl
Munaa
2 rkl
Sokeria
1 rkl
Vaniljasokeria

lisäksi:

Kermavaahtoa
Tuoreita marjoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot vähän kerrallaan voissa pannussa hiukan ruskeiksi. Lado kuutiot voideltuun vuokaan ja laita kerrosten väliin munamaitoa ja ja marmeladia. Painele leipiä vuokaan ja odota, kunnes maito kostuttaa leivät ainakin osittain.

Kypsennä vanukasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kera.

Vinkki! Vanukasvuoka on pieni, peltinen loivauurteinen vuoka. Siinä ei ole "torvea" keskellä, jotta vanukas olisi helpompi kumota.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.