Hapanleipävanukas

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
10 kplhapanleipää (esim. tuoretta ruislimppua)
50 gvoita
3 - 4 dlappelsiinimarmeladia

Munamaito:

1/2 lmaitoa
3 kplmunaa
2 rklsokeria
1 rklvaniljasokeria

Lisäksi:

kermavaahtoa
tuoreita marjoja

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa leipä pieniksi kuutioiksi ja paista kuutiot vähän kerrallaan voissa pannussa hiukan ruskeiksi. Lado kuutiot voideltuun vuokaan ja laita kerrosten väliin munamaitoa ja ja marmeladia. Painele leipiä vuokaan ja odota, kunnes maito kostuttaa leivät ainakin osittain.

    Kypsennä vanukasta 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes munamaito hyytyy. Tarjoa kermavaahdon ja marjojen kera.

    Vinkki! Vanukasvuoka on pieni, peltinen loivauurteinen vuoka. Siinä ei ole "torvea" keskellä, jotta vanukas olisi helpompi kumota.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä