Haudutettu lohi

Valmista lohi makuliemessä hauduttamalla. Haudutettu lohi on helppo ja nopea ruoka, joka maistuu monenlaisten kasvisten kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 glohifileetä

Liemi

8 dlvettä
2 rkletikkaa
1 kplsipuli
2 rklmerisuolaa
10 kplmaustepippuria
2 kpllaakerinlehteä

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä ruodot ja näkyvä rasva. Leikkaa nahkan kanssa pienemmiksi annospaloiksi.

    Kiehauta liemen ainekset kattilassa ja nosta lohipalat liemeen. Anna hautua hiljalleen poreilevassa liemessä kannen alla 3 minuuttia. Nosta kattila syrjään ja anna lohen vetäytyä liemessä vielä muutama minuutti. Tarjoile lohi kasvisten kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 dl Vettä, 2 rkl Merisuolaa, Maustepippuria, Laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä