Hedelmälautanen ja vaniljavaahto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmälautanen ja vaniljavaahto

Vaniljavaahtoa ja hedelmiä
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Valitse lautaselle kauden hedelmiä ja kruunaa terveellisempi jälkiruoka vaniljavaahdolla ja inkiväärillä.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 - 1 kpl
/ruokailija: kauden kypsiä hedelmiä ja marjoja (esim. passioita, aprikooseja tai persikoita ja mansikoita tai sharoneita, banaaneita ja annoonaa

VANILJAVAAHTO:

1 kpl
(2 dl) kuohukermaa
1/2 kpl
(à 2 dl) valmista vaniljakastiketta
Jauhettua inkivääriä

Näin teet

1

Varaa jokaiselle ruokailijalle lautaselle 2-3 kauden kypsää hedelmää. Osta hedelmät riittävän ajoissa ja kypsytä huoneenlämmössä tarpeen mukaan, jos ne ovat vielä kovia.

Tarjoa hedelmät huoneenlämpöisinä ja kerma kylmänä. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kylmä vaniljakastike, jolloin vaahto löystyy. Lisää inkivääri.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.12.2004
Muokattu: 15.5.2019