Helpot kaura-pinaattiletut
30 min

Nappaa talteen!
Kokeile helppoa tapaa valmistaa pinaattiletut. Sulata taikinaan paketti valmista pakastepinaattikeittoa ja käytä vehnäjauhojen sijaan kaurajauhoja. Tarjoa letut puolukkasurvoksen kanssa.
| 400 g | (1 pkt) kotimaista-pakastepinaattikeittoa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa |
| 2 dl | kotimaista-kaurajauhoja |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| kotimaista-rypsiöljyä | |
| Lisäksi | |
| 200 g | (1 ps) kotimaista-puolukoita |
- 1.
Sulata keitto jääkaapissa yön yli tai mikrossa noin 4 minuuttia välillä sekoittaen.
- 2.
Vatkaa joukkoon munat ja jauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia.
- 3.
Paista letut molemmin puolin keskilämmöllä, öljytyllä pannulla.
- 4.
Survo haarukalla puolisulaneet puolukat ja lisää halutessasi sokeria maun mukaan. Tarjoa letut puolukkasurvoksen kanssa.
Helpot kaura-pinaattiletut
arvosana3/5
30 min
Kokeile helppoa tapaa valmistaa pinaattiletut. Sulata taikinaan paketti valmista pakastepinaattikeittoa ja käytä vehnäjauhojen sijaan kaurajauhoja. Tarjoa letut puolukkasurvoksen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kotimaista-pakastepinaattikeittoa |
| 2 kpl | kotimaista-kananmunaa |
| 2 dl | kotimaista-kaurajauhoja |
Paistamiseen | |
| kotimaista-rypsiöljyä | |
Lisäksi | |
| 200 g | (1 ps) kotimaista-puolukoita |
Valmistus
- 1
Sulata keitto jääkaapissa yön yli tai mikrossa noin 4 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kotimaista-pakastepinaattikeittoa - 2
Vatkaa joukkoon munat ja jauhot. Anna turvota noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl kotimaista-kananmunaa 2 dl kotimaista-kaurajauhoja - 3
Paista letut molemmin puolin keskilämmöllä, öljytyllä pannulla.
Määrä Ainesosa kotimaista-rypsiöljyä - 4
Survo haarukalla puolisulaneet puolukat ja lisää halutessasi sokeria maun mukaan. Tarjoa letut puolukkasurvoksen kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) kotimaista-puolukoita
Vinkki: Valmista resepti Kotimaista-sarjan tuotteilla! Kotimaista on S-ryhmän oma merkki. Tuotteet täyttävät Hyvää Suomesta- ja Sirkkalehti-merkkien kotimaisuusvaatimukset.
Katso lisää Kotimaista-reseptejä täältä:
Ravintosisältö
50
Energiaa kcal
210
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
50
Energiaa kcal
210
Energiaa kj
2,2 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,5 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Kotimaista-rypsiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























