Helpot pestolihapullat
40 min

Nappaa talteen!
Helpot pestolihapullat maustetaan kaupan valmiilla tomaattisella pestolla, jolla saa kivaa vaihtelua lihapullataikinaan. Paista pestopyörykät pannulla ja tarjoa pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
| 400 g | naudanjauhelihaa |
| 4 rkl | punaista pestoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 tl | öljyä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | muna |
| 3 rkl | persilja- tai basilikasilppua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| öljyä | |
- 1.
Pane korppujauhot turpoamaan veteen.
- 2.
Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa.
- 3.
Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.
- 4.
Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Helpot pestolihapullat
Helpot pestolihapullat maustetaan kaupan valmiilla tomaattisella pestolla, jolla saa kivaa vaihtelua lihapullataikinaan. Paista pestopyörykät pannulla ja tarjoa pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | naudanjauhelihaa |
| 4 rkl | punaista pestoa |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 tl | öljyä |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 1/2 dl | vettä |
| 1 kpl | muna |
| 3 rkl | persilja- tai basilikasilppua |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Valmistus
- 1
Pane korppujauhot turpoamaan veteen.
Määrä Ainesosa 1 dl korppujauhoja 1 1/2 dl vettä - 2
Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 tl öljyä - 3
Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl muna 4 rkl punaista pestoa 3 rkl persilja- tai basilikasilppua 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Määrä Ainesosa öljyä
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























