Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.
Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1570
375
27,0 g
8,5 g
11,0 g
2,0 g
0,8 g
22,3 g
0,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria,
Öljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli