Helpot pestolihapullat

Arvostele resepti
4 Annosta

40 min

Helpot pestolihapullat maustetaan kaupan valmiilla tomaattisella pestolla, jolla saa kivaa vaihtelua lihapullataikinaan. Paista pestopyörykät pannulla ja tarjoa pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gnaudanjauhelihaa
4 rklpunaista pestoa
1 kplsipuli
2 tlöljyä
1 dlkorppujauhoja
1 1/2 dlvettä
1 kplmuna
3 rklpersilja- tai basilikasilppua
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

öljyä

Valmistus

  1. 1

    Pane korppujauhot turpoamaan veteen.

    MääräAinesosa
    1 dlkorppujauhoja
    1 1/2 dlvettä
  2. 2

    Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 tlöljyä
  3. 3

    Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplmuna
    4 rklpunaista pestoa
    3 rklpersilja- tai basilikasilppua
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    öljyä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä