Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot pestolihapullat

timer-icon40 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helpot pestolihapullat maustetaan kaupan valmiilla tomaattisella pestolla, jolla saa kivaa vaihtelua lihapullataikinaan. Paista pestopyörykät pannulla ja tarjoa pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ainekset

400 g
Naudanjauhelihaa
4 rkl
punaista pestoa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Öljyä
1 dl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Muna
3 rkl
Persilja- tai basilikasilppua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pane korppujauhot turpoamaan veteen.

1 dl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
2

Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa.

1 kpl
Sipuli
2 tl
Öljyä
3

Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.

1 kpl
Muna
4 rkl
punaista pestoa
3 rkl
Persilja- tai basilikasilppua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria rouhittuna
4

Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Öljyä
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 20.9.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

376

1573

27,0 g

8,5 g

11,0 g

2,0 g

0,8 g

22,3 g

2,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli