Helpot pestolihapullat | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot pestolihapullat

Helpot pestolihapullat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Saat vaihtelua lihapullataikinaan valmiista pestokastikkeesta. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Naudanjauhelihaa
4 rkl
Tomaatti-basilikapestoa
1 kpl
Sipuli
2 tl
Öljyä
1 dl
Korppujauhoja
1 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Muna
3 rkl
Persilja- tai basilikasilppua
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pane korppujauhot turpoamaan veteen. Silppua sipuli ja kuullota se öljytilkassa. Sekoita korppujauhoihin muna, sipulisilppu, pesto, yrttisilppu ja mausteet. Lisää viimeiseksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan maustua hetki.

Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä lihapullia. Paista lihapullat kolmessa erässä öljytilkassa paistinpannulla. Käytä alkuruskistukseen hyvää lämpöä, vähennä lämpö miedommaksi ja paista edelleen, kunnes pyörykät ovat sisältä kypsiä. Tarjoa lihapullat pastan ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1570

375

27,0 g

8,5 g

11,0 g

2,0 g

0,8 g

22,3 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli