Helpot sitruunamuffinssit

arvosana5/5

(8)arviota
16 Kappaletta

40 min (josta 10 min aktiivista)

Helpot sitruunamuffinit syntyvät hetkessä ja helposti vain sekoittamalla taikinan ainekset keskenään. Sitruunarahka antaa taikinalle ihanasti kuohkeutta ja mehevyyttä.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
2 dlsokeria
200 gsitruunarahkaa
2 kplkananmunaa

Pinnalle

125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
  2. 2

    Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää rahka, kananmunat ja rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    2 dlsokeria
    200 gsitruunarahkaa
    2 kplkananmunaa
  3. 3

    Levitä muffinivuoat leivinpaperoidulle pellille. Jos vuoat ovat ohuita, aseta kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina kahdella ruokalusikalla vuokiin.

    MääräAinesosa
    125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetetta
  4. 4

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinit paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos ne alkavat tummua.

  5. 5

    Anna jäähtyä. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja anna kuorrutuksen jähmettyä.

    MääräAinesosa
    125 g(1 tuubi) sokerikuorrutetetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä