Helpot sitruunamuffinssit
40 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Helpot sitruunamuffinit syntyvät hetkessä ja helposti vain sekoittamalla taikinan ainekset keskenään. Sitruunarahka antaa taikinalle ihanasti kuohkeutta ja mehevyyttä.
| 100 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | sitruunarahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetetta |
- 1.
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
- 2.
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää rahka, kananmunat ja rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
- 3.
Levitä muffinivuoat leivinpaperoidulle pellille. Jos vuoat ovat ohuita, aseta kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina kahdella ruokalusikalla vuokiin.
- 4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinit paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos ne alkavat tummua.
- 5.
Anna jäähtyä. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja anna kuorrutuksen jähmettyä.
Helpot sitruunamuffinssit
arvosana5/5
40 min (josta 10 min aktiivista)
Helpot sitruunamuffinit syntyvät hetkessä ja helposti vain sekoittamalla taikinan ainekset keskenään. Sitruunarahka antaa taikinalle ihanasti kuohkeutta ja mehevyyttä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 200 g | sitruunarahkaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
Pinnalle | |
| 125 g | (1 tuubi) sokerikuorrutetetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata rasva ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia - 2
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää rahka, kananmunat ja rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl leivinjauhetta 2 dl sokeria 200 g sitruunarahkaa 2 kpl kananmunaa - 3
Levitä muffinivuoat leivinpaperoidulle pellille. Jos vuoat ovat ohuita, aseta kaksi vuokaa päällekkäin. Jaa taikina kahdella ruokalusikalla vuokiin.
Määrä Ainesosa 125 g (1 tuubi) sokerikuorrutetetta - 4
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä muffinit paiston loppuvaiheessa leivinpaperilla, jos ne alkavat tummua.
- 5
Anna jäähtyä. Pursota pinnalle sokerikuorrutetta ja anna kuorrutuksen jähmettyä.
Määrä Ainesosa 125 g (1 tuubi) sokerikuorrutetetta
Ravintosisältö
209
Energiaa kcal
876
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
20,4 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
209
Energiaa kcal
876
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,5 g
Hiilihydraatteja
20,4 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
3,7 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























