Helppo majoneesi

arvosana4/5

(10)arviota
3 Desilitraa

10 min

Majoneesin tekeminen on yllättävän helppoa! Tee majoneesi keskenään samanlämpöisistä kananmunista ja muista aineksista, niin se ei juoksetu. Katso vinkit myös majoneesin maustamiseen.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kplkananmuna
1 tldijoninsinappia
1 tlvalkoviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
2 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Majoneesi onnistuu parhaiten, kun kaikki ainekset ovat samanlämpöisiä. Varmista siis, että kaikki ainekset ovat joko huoneenlämpöisiä tai jääkaappikylmiä.

  2. 2

    Riko kananmuna sauvasekoittimen kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää sinappi, etikka ja suola.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 tldijoninsinappia
    1 tlvalkoviinietikkaa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Laita sauvasekoitin astiaan niin, että keltuainen jää terän alle. Lisää öljy astiaan.

    MääräAinesosa
    2 dlrypsiöljyä
  4. 4

    Käynnistä sauvasekoitin ja anna käydä paikoillaan, kunnes majoneesi alkaa muodostua astian pohjalla. Tähän menee 10–20 sekuntia. Anna sekoittimen käydä ja nosta se samalla erittäin hitaasti ylös.

Vinkki! Mausta majoneesi valkosipulilla, kurkkusalaatilla, savupaprikajauheella tai yrteillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
15.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä