Helppo pistaasipannacotta
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pannacotta saa uutta makua itse tehdystä rouheasta pistaasitahnasta. Helppo pannacotta sopii jälkiruoaksi lähes kaikille aterioille.
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pistaasitahna | |
|---|---|
| 70 g | (1 ps) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 3 rkl | vettä |
- 1.
Tee pistaasitahna. Jauha pistaasit, sokeri ja vesi monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa tahnaksi, noin 10 minuuttia.
- 2.
Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- 3.
Kuumenna kerma, maito ja sokerit kiehuvaksi kattilassa samalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pistaasitahna joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen.
- 4.
Jaa seos tarjoilulaseihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Helppo pistaasipannacotta
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Pannacotta saa uutta makua itse tehdystä rouheasta pistaasitahnasta. Helppo pannacotta sopii jälkiruoaksi lähes kaikille aterioille.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 4 dl | (2 prk) kuohukermaa |
| 1 dl | maitoa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pistaasitahna | |
| 70 g | (1 ps) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 3 rkl | vettä |
Valmistus
- 1
Tee pistaasitahna. Jauha pistaasit, sokeri ja vesi monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa tahnaksi, noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä 1/2 dl tomusokeria 3 rkl vettä - 2
Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 3 kpl liivatelehteä - 3
Kuumenna kerma, maito ja sokerit kiehuvaksi kattilassa samalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pistaasitahna joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) kuohukermaa 1 dl maitoa 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 4
Jaa seos tarjoilulaseihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Koristele pannacotta marjoilla tai hedelmillä.
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1526
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1526
Energiaa kj
29,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,5 g
Hiilihydraatteja
18,3 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
6,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























