Helppo pistaasipannacotta

arvosana5/5

(3)arviota
6 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Pannacotta saa uutta makua itse tehdystä rouheasta pistaasitahnasta. Helppo pannacotta sopii jälkiruoaksi lähes kaikille aterioille.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplliivatelehteä
4 dl(2 prk) kuohukermaa
1 dlmaitoa
1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Pistaasitahna

70 g(1 ps) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
1/2 dltomusokeria
3 rklvettä

Valmistus

  1. 1

    Tee pistaasitahna. Jauha pistaasit, sokeri ja vesi monitoimikoneessa tai tehokkaassa tehosekoittimessa tahnaksi, noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    70 g(1 ps) suolattomia ja kuorettomia pistaasipähkinöitä
    1/2 dltomusokeria
    3 rklvettä
  2. 2

    Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    3 kplliivatelehteä
  3. 3

    Kuumenna kerma, maito ja sokerit kiehuvaksi kattilassa samalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita pistaasitahna joukkoon. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet huolellisesti kuumaan kermaseokseen.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) kuohukermaa
    1 dlmaitoa
    1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  4. 4

    Jaa seos tarjoilulaseihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Koristele pannacotta marjoilla tai hedelmillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.10.2025
|
Päivitetty: 13.11.2025

Samankaltaisia reseptejä