Herkulliset donitsit uunissa

arvosana4/5

(4)arviota
12 Kappaletta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Donitsit valmistuvat helposti uunissa donitsipeltiä käyttämällä. Makua taikinaan antavat vanilja, kardemumma ja raastettu sitruunankuori.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1/2 tlkardemummaa
1/2 rklsitruunankuorta raastettuna
1 dlkevytmaitoa
1/2 dlrypsiöljyä
1 kplkananmuna

Lisäksi

rypsiöljyä pellin voiteluun
hienoa sokeria koristeluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä pellin voiteluun
  2. 2

    Mittaa kuivat aineet kulhoon. Lisää sitruunankuori, maito, öljy ja muna. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 tlkardemummaa
    1/2 rklsitruunankuorta raastettuna
    1 dlkevytmaitoa
    1/2 dlrypsiöljyä
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puolilleen. Paista donitseja uunissa noin 15 minuuttia.

  4. 4

    Kääntele lämpimät donitsit sokerissa tai koristele jäähtyneenä haluamallasi kuorrutteella.

    MääräAinesosa
    hienoa sokeria koristeluun

Vinkki: Valmista donitseille tomusokerikuorrute sekoittamalla 4 dl tomusokeria ja 2−3 rkl vettä tai sitruunanmehua tahnaksi. Kasta jäähtyneet donitsit kuorrutukseen. Viimeistele halutessasi nonparelleilla tai koristerakeilla. Kuorrutteena voi käyttää myös sulatettua suklaata tai tehdä tomusokerikuorrutteen päälle suklaaraitoja.

Vinkki: Leivinjauheella kohotetut peltidonitsit ovat parhaimmillaan samana päivänä syötynä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 rkl sitruunankuorta raastettuna, rypsiöljyä pellin voiteluun, hienoa sokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
1.4.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä