Hienot mokkapalat

Nappaa talteen!
Hienot mokkapalat sopivat kodin kaikkiin juhliin: tarjoa vaikkapa äitienpäivänä tai ylioppilasjuhlissa. Koristele mokkapalat lopuksi kaakaojauheella.
| 200 g | voita |
| 2 dl | maitoa |
| 4 kpl | munaa |
| 3 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
| Kuorrute | |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 125 g | voita |
- 1.
Sulata voi kattilassa, lisää maito. Yhdistä kuivat aineet tosiinsa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon voiseos ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Sekoita varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat korkeampia mokkapaloja, käytä pienempää suorakaiteen muotoista uunivuokaa. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paksumpaa pohjaa noin 25 minuuttia.
Valmista kuorrute. Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kiehauta sekoitellen kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Lisää pehmeä rasva nokare kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.
Päällystä jäähtynyt kakkulevy kuorrutteella ja leikkaa paloiksi. Tupsauta halutessasi päälle vähän kaakaojauhetta.
Hienot mokkapalat
Hienot mokkapalat sopivat kodin kaikkiin juhliin: tarjoa vaikkapa äitienpäivänä tai ylioppilasjuhlissa. Koristele mokkapalat lopuksi kaakaojauheella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita |
| 2 dl | maitoa |
| 4 kpl | munaa |
| 3 dl | sokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 1 rkl | vaniljasokeria |
Kuorrute | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 dl | vahvaa kahvia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | perunajauhoja |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 125 g | voita |
Valmistus
- 1
Sulata voi kattilassa, lisää maito. Yhdistä kuivat aineet tosiinsa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon voiseos ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Sekoita varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat korkeampia mokkapaloja, käytä pienempää suorakaiteen muotoista uunivuokaa. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paksumpaa pohjaa noin 25 minuuttia.
Valmista kuorrute. Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kiehauta sekoitellen kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Lisää pehmeä rasva nokare kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.
Päällystä jäähtynyt kakkulevy kuorrutteella ja leikkaa paloiksi. Tupsauta halutessasi päälle vähän kaakaojauhetta.
Ravintosisältö
255
Energiaa kcal
1066
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,6 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
255
Energiaa kcal
1066
Energiaa kj
15,6 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,6 g
Hiilihydraatteja
15,0 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Leivinjauhetta, 0,5 dl Vahvaa kahvia, 2 tl Perunajauhoja, 2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























