Sulata voi kattilassa, lisää maito. Yhdistä kuivat aineet tosiinsa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon voiseos ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Sekoita varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat korkeampia mokkapaloja, käytä pienempää suorakaiteen muotoista uunivuokaa. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paksumpaa pohjaa noin 25 minuuttia.
Valmista kuorrute. Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kiehauta sekoitellen kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Lisää pehmeä rasva nokare kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.
Päällystä jäähtynyt kakkulevy kuorrutteella ja leikkaa paloiksi. Tupsauta halutessasi päälle vähän kaakaojauhetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
255
1066
15,6 g
9,4 g
24,6 g
15,0 g
0,7 g
3,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 tl Leivinjauhetta,
0,5 dl Vahvaa kahvia,
2 tl Perunajauhoja,
2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli