Hienot mokkapalat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Hienot mokkapalat

Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Hienot mokkapalat sopivat kodin kaikkiin juhliin: tarjoa vaikkapa äitienpäivänä tai ylioppilasjuhlissa. Koristele mokkapalat lopuksi kaakaojauheella.

Ainekset

200 g
Voita
2 dl
Maitoa
4 kpl
Munaa
3 dl
Sokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
3 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria

kuorrute

2 dl
Kuohukermaa
1/2 dl
Vahvaa kahvia
1 dl
Sokeria
2 tl
Perunajauhoja
2 kpl
Keltuaista
2 tl
Vaniljasokeria
125 g
Voita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi kattilassa, lisää maito. Yhdistä kuivat aineet tosiinsa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon voiseos ja siivilöi sekaan kuivat aineet. Sekoita varovasti.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jos haluat korkeampia mokkapaloja, käytä pienempää suorakaiteen muotoista uunivuokaa. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paksumpaa pohjaa noin 25 minuuttia.

Valmista kuorrute. Mittaa kerma, kahvi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kiehauta sekoitellen kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä. Lisää vaniljasokeri ja anna jäähtyä välillä sekoitellen. Lisää pehmeä rasva nokare kerrallaan sähkövatkaimella vatkaten. Vatkaa, kunnes kuorrutus on vaaleaa ja kuohkeaa.

Päällystä jäähtynyt kakkulevy kuorrutteella ja leikkaa paloiksi. Tupsauta halutessasi päälle vähän kaakaojauhetta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 27.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1066

255

15,6 g

9,4 g

24,6 g

15,0 g

0,7 g

3,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 tl Leivinjauhetta,

0,5 dl Vahvaa kahvia,

2 tl Perunajauhoja,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli