Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

60 min

Nappaa talteen!
Hiillostettu sipuli toimii lisukkeena sellaisenaan tai maustajana hampurilaisen välissä. Pitkä kypsytysaika takaa sipulin makeuden ja pehmeyden. Voit maustaa hiillostetun sipulin esimerkiksi tuoreella timjamilla laittamalla kypsennyksen ajaksi tuoreen timjaminipun sipulin kannen väliin.
| 4 kpl | keltasipulia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria myllystä | |
| 50 g | voita |
Lämmitä uuni 150°C.
Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.
Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.
Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.
Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Hiillostettu sipuli toimii lisukkeena sellaisenaan tai maustajana hampurilaisen välissä. Pitkä kypsytysaika takaa sipulin makeuden ja pehmeyden. Voit maustaa hiillostetun sipulin esimerkiksi tuoreella timjamilla laittamalla kypsennyksen ajaksi tuoreen timjaminipun sipulin kannen väliin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | keltasipulia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria myllystä | |
| 50 g | voita |
Lämmitä uuni 150°C.
Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | keltasipulia |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| mustapippuria myllystä |
Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | voita |
Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
211
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
211
Energiaa kcal
881
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,3 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli