Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hiillostettu sipuli

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hiillostettu sipuli toimii lisukkeena sellaisenaan tai maustajana hampurilaisen välissä. Pitkä kypsytysaika takaa sipulin makeuden ja pehmeyden. Voit maustaa hiillostetun sipulin esimerkiksi tuoreella timjamilla laittamalla kypsennyksen ajaksi tuoreen timjaminipun sipulin kannen väliin.

Ainekset

4 kpl
keltasipulia
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
50 g
voita

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Lämmitä uuni 150°C.

2

Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.

4 kpl
keltasipulia
1/2 dl
rypsiöljyä
3

Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.

1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4

Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.

50 g
voita
5

Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 19.11.2018
|
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

835

21,5 g

7,3 g

1,5 g

1,5 g

0,5 g

0,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl suolaa,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli