Hiillostettu sipuli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hiillostettu sipuli

Hiillostettu sipuli

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Hiillostettu sipuli toimii lisukkeena sellaisenaan tai maustajana hampurilaisen välissä. Pitkä kypsytysaika takaa sipulin makeuden ja pehmeyden. Voit maustaa hiillostetun sipulin esimerkiksi tuoreella timjamilla laittamalla kypsennyksen ajaksi tuoreen timjaminipun sipulin kannen väliin.

Ainekset

4 kpl
keltasipulia
1/2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
50 g
voita

Valmistus

1

Lämmitä uuni 150°C.

2

Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.

4 kpl
keltasipulia
1/2 dl
rypsiöljyä
3

Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.

1 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
4

Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.

50 g
voita
5

Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 30.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

835

199

21,5 g

7,3 g

1,5 g

1,5 g

0,5 g

0,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl suolaa,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli