Lämmitä uuni 150°C.
Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.
Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.
Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.
Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
199
835
21,5 g
7,3 g
1,5 g
1,5 g
0,5 g
0,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl suolaa,
mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli