Hiillostettu sipuli
Hiillostettu sipuli
Yhteistyössä

Hiillostettu sipuli

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Hiillostettu sipuli toimii lisukkeena sellaisenaan tai maustajana hampurilaisen välissä. Pitkä kypsytysaika takaa sipulin makeuden ja pehmeyden. Voit maustaa hiillostetun sipulin esimerkiksi tuoreella timjamilla laittamalla kypsennyksen ajaksi tuoreen timjaminipun sipulin kannen väliin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkeltasipulia
1/2 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
mustapippuria myllystä
50 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 150°C.

  2. 2

    Leikkaa keltasipulin latvasta noin 1 cm paksuinen "kansi" niin että sipulin sisus on näkyvillä ja kansi pysyy reunasta kiinni sipulissa. Pyörittele sipulit öljyssä ja aseta ne uunivuokaan pystyasentoon.

    MääräAinesosa
    4 kplkeltasipulia
    1/2 dlrypsiöljyä
  3. 3

    Mausta sipulin näkyvä sisusta suolalla ja mustapippurilla. Käännä sipulin kansi takaisin sipulin päälle. Kypsennä sipulia noin 20 minuuttia ja lusikoi vuoan pohjalle valunutta öljyä sipulin päälle ja sisään. Kypsennä vielä 20 minuuttia ja toista öljyn lusikointi.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    mustapippuria myllystä
  4. 4

    Leikkaa voi neljään palaan ja laita voipalat kannen ja pohjan väliin. Kypsennä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista lopuksi että hiillostettu sipuli on lusikoitavan pehmeää keskeltä ja tarjoile. Mikäli sipuli jää hieman kovaksi, jatka kypsentämistä.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
  5. 5

    Tarjoile hiillostettu sipuli grillatun lihan kanssa tai lisukkeena hampurilaiselle.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl suolaa, mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
19.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä