Yhteistyössä: Kulman Keittiö

30 min

Nappaa talteen!
Grillatusta varhaiskaalista saat sitrusvinegretin avulla herkullisen lisän bratwurst-hodareihin. Lisukkeet saat tosin valita itse, mutta esimerkiksi sinappi ja aioli kruunaavat saksalaistyylisen makunautinnon täydellisesti.
| varhaiskaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| Sitrusvinegretti | |
|---|---|
| 0.5 pnt lehtipersiljaa | |
| sitruunan mehu | |
| 2 dl | öljyä |
| 2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| 10 kpl | hot dog-sämpylää |
| 10 kpl | bratwurstia |
| sinappia | |
| aiolia | |
Leikkaa kaali 8-10 lohkoon niin, että kanta pitää kaalinsiivut edelleen kasassa. Voitele kaalilohkot oliiviöljyllä ja mausta suolalla.
Hienonna lehtipersilja ja sekoita vinegretin aineet.
Mausta vinegretti maun mukaan sokerilla ja suolalla.
Grillaa kaalilohkoihin tummat raidat ja nostele ne sen jälkeen folionyyttiin. Pirskottele kaalien päälle vinegrettiä ja anna hautua kypsiksi folionyytissä epäsuoralla lämmöllä.
Paista sillä aikaa bratwurstit ja grillaa halutessasi kevyesti myös hodarisämpylät. Kokoa hodarit haluamiesi täytteiden kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Grillatusta varhaiskaalista saat sitrusvinegretin avulla herkullisen lisän bratwurst-hodareihin. Lisukkeet saat tosin valita itse, mutta esimerkiksi sinappi ja aioli kruunaavat saksalaistyylisen makunautinnon täydellisesti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| varhaiskaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
Sitrusvinegretti | |
| 0.5 pnt lehtipersiljaa | |
| sitruunan mehu | |
| 2 dl | öljyä |
| 2 rkl | sokeria |
| suolaa | |
| 10 kpl | hot dog-sämpylää |
| 10 kpl | bratwurstia |
| sinappia | |
| aiolia | |
Leikkaa kaali 8-10 lohkoon niin, että kanta pitää kaalinsiivut edelleen kasassa. Voitele kaalilohkot oliiviöljyllä ja mausta suolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| varhaiskaali | |
| oliiviöljyä | |
| suolaa |
Hienonna lehtipersilja ja sekoita vinegretin aineet.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 0.5 pnt lehtipersiljaa | |
| 2 dl | öljyä |
| sitruunan mehu |
Mausta vinegretti maun mukaan sokerilla ja suolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| suolaa |
Grillaa kaalilohkoihin tummat raidat ja nostele ne sen jälkeen folionyyttiin. Pirskottele kaalien päälle vinegrettiä ja anna hautua kypsiksi folionyytissä epäsuoralla lämmöllä.
Paista sillä aikaa bratwurstit ja grillaa halutessasi kevyesti myös hodarisämpylät. Kokoa hodarit haluamiesi täytteiden kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 10 kpl | bratwurstia |
| 10 kpl | hot dog-sämpylää |
| sinappia | |
| aiolia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
46,6 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
—
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
452
Energiaa kcal
1893
Energiaa kj
46,6 g
Rasvaa
8,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,8 g
Sokereita
—
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Varhaiskaali, oliiviöljyä, suolaa, 0.5 pnt lehtipersiljaa, Sitruunan mehu, suolaa, 10 kpl hot dog-sämpylää, sinappia, aiolia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli