Hummerikeitto
Hummerikeitto
Yhteistyössä

Hummerikeitto

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkeitetty, pakastettu hummeri 400 g
8 dlkalalientä
3 rklkasviöljyä
1 kplsipuli
1 kplporkkana
2 rklvehnäjauhoja
1 kpllaakerinlehti
1 kploksa tuoretta timjamia
1 kplnippu persiljaa
2 rkltomaattipyreetä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1/2 dlkonjakkia
1 dlkuohukermaa
pala juuriselleriä
suolaa, valkopippuria, cayennepippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise sulatettu hummeri pitkittäin ja ota talteen kaikki liha, myös saksista.

  2. 2

    Kuivata kuorenpalat uunissa ja survo morttelissa pienemmäksi.

  3. 3

    Kuumenna isossa kattilassa kalaliemi.

  4. 4

    Paloittele sipuli, porkkana ja juuriselleri. Kuumenna öljy pannussa ja lisää vihannekset ja hummerinkuoret. Paahda kunnes kuorien väri vaalenee.

  5. 5

    Kaada kuoret ja vihannekset kalaliemen joukkoon. Lisää mausteet ,tomaattipyree, valkoviini ja konjakki.

  6. 6

    Keitä kannella peitettynä 20 min.

  7. 7

    Suurusta kermaan sekoitetuilla jauhoilla, keitä aivan hiljaa 3 minuuttia.

  8. 8

    Tarkista mausteet, siivilöi keitto ja lisää haluamasi määrä hummerin lihaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä