Ihana nonparellikakku

arvosana5/5

(7)arviota
16 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nonparellikakku on lasten synttärikutsujen värikäs tähti. Iloisesti rouskuvat nonparellit tekevät kakusta hauskan. Mehevä täyte syntyy vaniljatuorejuustosta, kinuskikastikkeesta, banaanista ja mansikoista.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Kostuke

1 dlmaitoa
1 tlvaniljasokeria

Täyte ja kuorrutus

4 dl(2 prk) vispikermaa
400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
1 dlkinuskikastiketta
1 kplbanaani
250 g(1 rs) mansikoita

Koristeluun

1 dlnonparelleja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Pingota leivinpaperi korkeareunaisen irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle ja asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne munasokerivaahtoon. Kääntele taikina varovasti nostellen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
    2 1/2 dlsokeria
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    1/2 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Vatkaa kerma ja tuorejuusto jämäkäksi vaahdoksi. Ota puolet vaahdosta erilleen ja sekoita siihen kinuskikastike. Säilytä toinen puolikas kuorrutusta varten kylmässä. Kuori ja soseuta banaani haarukalla. Huuhtele ja kuutioi mansikat.

    MääräAinesosa
    4 dl(2 prk) vispikermaa
    400 g(2 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 dlkinuskikastiketta
    1 kplbanaani
    250 g(1 rs) mansikoita
  4. 4

    Sekoita kostutusliemi.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
    1 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Leikkaa pohja kolmeksi kerrokseksi. Aseta päällimmäinen levy irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin ja kostuta vaniljamaidolla. Levitä puolet banaanista ja kinuskivaahdosta levylle ja ripottele päälle puolet mansikoista. Aseta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja levitä loput vaahdosta sekä ripottele loput mansikat. Nosta viimeinen levy päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

  6. 6

    Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä kuorrutus kakun pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Pursota loput kuorrutuksesta kakun yläreunaan ruusukkeiksi ja koristele alareuna nonparelleilla.

    MääräAinesosa
    1 dlnonparelleja

Vinkki: Koristele kakku näyttävällä numerokoristeella!

Vinkki: Kakkupohjan voi leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa. Kakun voi täyttää edellisenä päivänä, mutta koristelu kannattaa tehdä juhlapäivänä.

Vinkki: Pidä kakkua hetki kylmässä ennen koristelua, niin kuorrute jämäköityy ja nonparellit tarttuvat paremmin reunoihin.

Vinkki: Nonparellien sijaan kakkuun sopivat myös strösselit ja muut värikkäät koristerakeet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta, 1 dl nonparelleja .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
31.7.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä