Ihana omenapiirakka pullapohjalla (pellillinen)

arvosana5/5

(2)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Pullapohjaisesta omenapiirakasta tulee herkullisen mehevä, kun levität sille ensin sitruunalla maustettua sileää omenasosetta ja peittelet vasta sitten pinnan ohuilla omenaviipaleilla. Tätä ihanuutta kannattaa leipoa koko pellillinen!

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 1/2 dlmaitoa
25 g(1/2 palaa) hiivaa
1 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja

Omenasose

700 gomenoita (kotimaisia)
3 dlhillosokeria
1/2 dlvettä
1 kplsitruuna

Pinnalle

5 - 6 kplomenoita (kotimaisia)
4 rklsokeria
2 tlkanelia

Lisäksi

1 kplkananmuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista ensin omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenapalat, sokeri ja vesi kattilaan. Puristan sitruunan mehu joukkoon. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    700 gomenoita (kotimaisia)
    3 dlhillosokeria
    1/2 dlvettä
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Alusta pullataikina. Sulata rasva kattilassa, kaada maito joukkoon. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, mausteet ja kananmuna, sekoita hyvin. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 1/2 dlmaitoa
    25 g(1/2 palaa) hiivaa
    1 dlsokeria
    2 tlkardemummaa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkananmuna
    8 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele reunat munalla ja levitä omenasose pohjan päälle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele sokeri ja kaneli päälle.

    MääräAinesosa
    5 - 6 kplomenoita (kotimaisia)
    4 rklsokeria
    2 tlkanelia
  5. 5

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Kardemummaa, 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä