Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti
Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti
Yhteistyössä

Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohta

Marinadi:

4 rklsoijaa
1 rklraastettua inkivääriä
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 kplraastettua valkosipulinkynttä
1 tlpaahdettua seesamiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadin ainekset laakeaan kulhoon. Aseta kirjolohi marinadiin liha­puoli alaspäin. Anna maustua hetken.

  2. 2

    Lämmitä uuni 200 °C. Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille ja kaada marinadi pintaan.

  3. 3

    Paista uunissa n. 12 minuuttia.

  4. 4

    Mausteinen kaalisalaatti:

  5. 5

    1 kukkakaali kukintoina

  6. 6

    1 parsakaali kukintoina

  7. 7

    20 tummaa viinirypälettä, puolitettuina

  8. 8

    2 endiiviä, suikaloituna

  9. 9

    Kastike:

  10. 10

    1 rkl raastettua inkivääriä

  11. 11

    1 tl juoksevaa hunajaa

  12. 12

    2 rkl oliiviöljyä

  13. 13

    2 rkl limen mehua

  14. 14

    4 rkl seesaminsiemeniä, kuivalla pannulla paahdettuna

  15. 15

    suolaa, pippuria

  16. 16

    Keitä kukkakaalin ja parsakaalin kukintoja n. 3 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta kuiviksi.

  17. 17

    Sekoita kastikken ainekset kulhon pohjalle. Lisää kaikki salaatin ainekset kulhoon, sekoita ja viimeistele seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025