Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti
Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti
Yhteistyössä

Inkivääri-seesamikirjolohi ja mausteinen kaalisalaatti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohta

Marinadi:

4 rklsoijaa
1 rklraastettua inkivääriä
1 rkljuoksevaa hunajaa
2 kplraastettua valkosipulinkynttä
1 tlpaahdettua seesamiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita marinadin ainekset laakeaan kulhoon. Aseta kirjolohi marinadiin liha­puoli alaspäin. Anna maustua hetken.

  2. 2

    Lämmitä uuni 200 °C. Aseta kirjolohi uunivuokaan tai pellille ja kaada marinadi pintaan.

  3. 3

    Paista uunissa n. 12 minuuttia.

  4. 4

    Mausteinen kaalisalaatti:

  5. 5

    1 kukkakaali kukintoina

  6. 6

    1 parsakaali kukintoina

  7. 7

    20 tummaa viinirypälettä, puolitettuina

  8. 8

    2 endiiviä, suikaloituna

  9. 9

    Kastike:

  10. 10

    1 rkl raastettua inkivääriä

  11. 11

    1 tl juoksevaa hunajaa

  12. 12

    2 rkl oliiviöljyä

  13. 13

    2 rkl limen mehua

  14. 14

    4 rkl seesaminsiemeniä, kuivalla pannulla paahdettuna

  15. 15

    suolaa, pippuria

  16. 16

    Keitä kukkakaalin ja parsakaalin kukintoja n. 3 minuuttia suolatussa vedessä. Valuta kuiviksi.

  17. 17

    Sekoita kastikken ainekset kulhon pohjalle. Lisää kaikki salaatin ainekset kulhoon, sekoita ja viimeistele seesaminsiemenillä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä