Irlantilainen kahvikakku

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 kplmunaa
2 dlsokeria
2 dl(vajaa) vehnäjauhoja
2 rklvahvaa kahvia

Kostutukseen

1 dlsokeroitua laimennettua kahvia tai appelsiinimehua

Täyte ja kuorrute

4 dlkuohukermaa
1 1/2 rklmurukahvia
2 kplmunaa
1 dlfariinisokeria

Koristeluun

rouhittua tummaa suklaata

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi ja lisää vehnäjauhot siivilän läpi. Nostele taikina varovasti sekaisin ja lisää jäähtynyt kahvi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kypsäksi.Vatkaa murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.Leikkaa kumottu jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja kostuta puolikkaat kahvilla tai appelsiinimehulla. Levitä väliin täytettä ja kokoa kakku. Levitä päälle loput kermaseoksesta ja koristele rouhitulla suklaalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä