Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Silppua valkuaiset.
Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 3 minuuttia, huuhdo kylmällä vedellä.
Revi keräsalaatti. Lisää salaattisekoitus. Suikaloi kurkku ja sipuli
Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.
Kokoa salaatti vadille. Lisää silputut valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1181
282
20,5 g
7,3 g
5,8 g
5,5 g
1,5 g
17,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ps salaattisekoitusta,
viipaletta ruisleipää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli