Isoäidin maalaissalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Kukkakaalilla ja ruiskrutongeilla höystetty vihersalaatti tarjotaan vanhanajan tyyliin kananmuna-kermaviilikastikkeen kera.
| 300 g | kukkakaalia |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 50 g | babypinaattia |
| 200 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | etikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Hienonna valkuaiset.
- 2.
Pilko kukkakaalit kukinnoiksi. Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 5 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä.
- 3.
Huuhtele pinaatti ja salaattisekoitus. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Kuori ja viipaloi sipuli.
- 4.
Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.
- 5.
Kokoa salaatti vadille. Levitä pohjalle pinaatti ja salaattisekoitus. Asettele päälle kurkku, sipuli ja kukkakaali. Lisää valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Isoäidin maalaissalaatti
Kukkakaalilla ja ruiskrutongeilla höystetty vihersalaatti tarjotaan vanhanajan tyyliin kananmuna-kermaviilikastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kukkakaalia |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 50 g | babypinaattia |
| 200 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 kpl | viipaletta ruisleipää |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
Kastike | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | etikkaa |
| 1 tl | sinappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Tee kastike. Keitä munia 8 minuuttia. Jäähdytä ne, kuori ja erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Hienonna keltuaiset haarukalla. Lisää muut kastikeainekset ja sekoita tasaiseksi. Hienonna valkuaiset.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 1 tl sinappia 2 tl sokeria 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 tl etikkaa 1/2 tl suolaa 200 g (1 prk) kermaviiliä - 2
Pilko kukkakaalit kukinnoiksi. Keitä kukkakaaleja vähässä vedessä 5 minuuttia. Huuhdo kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 300 g kukkakaalia - 3
Huuhtele pinaatti ja salaattisekoitus. Huuhtele ja suikaloi kurkku. Kuori ja viipaloi sipuli.
Määrä Ainesosa 50 g babypinaattia 180 g (1 ps) salaattisekoitusta 200 g (1/2 kpl) kurkkua 1 kpl punasipuli - 4
Kuutioi leivät ja paista ne öljyssä rapeiksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl viipaletta ruisleipää 1 rkl rypsiöljyä - 5
Kokoa salaatti vadille. Levitä pohjalle pinaatti ja salaattisekoitus. Asettele päälle kurkku, sipuli ja kukkakaali. Lisää valkuaiset, leipäpalat ja mintunlehdet. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua minttua
Ravintosisältö
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
351
Energiaa kcal
1469
Energiaa kj
21,0 g
Rasvaa
7,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
16,8 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
20,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























