Isoäidin mansikkakermakakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Isoäidin mansikkakermakakku

Isoäidin mansikkakermakakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Perinteinen mansikkakermakakku on kesän juhlien takuuvarma suosikki. Vaniljainen sokerikakku täytetään herkullisella mansikalla ja vaahdotettavaan kermaan lisätään täyteläistä jogurttia.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria

pohjan kostutukseen

1 dl
laktoositonta maitoa
1 tl
vaniljasokeria

täyte ja kuorrutus

1 l
laktoositonta vispikermaa
2 rkl
sokeria
300 g
laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua

lisäksi

4 dl
mansikkahilloa
1/2 kg
tuoreita mansikoita täytteeseen ja koristeeksi

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.

4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
2

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Laita voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 minuuttia.

1 rkl
perunajauhoja
1 tl
vaniljasokeria
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
3

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat vaniljamaidolla.

1 dl
laktoositonta maitoa
1 tl
vaniljasokeria
4

Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sokeri, turkkilainen jogurtti ja sitruunamehu.

1 l
laktoositonta vispikermaa
2 rkl
sokeria
300 g
laktoositonta turkkilaista jogurttia
1 rkl
sitruunamehua
5

Täytä kakku mansikkahillolla, tuoreilla mansikan siivuilla ja kerma-jogurttivaahdolla. Pursota päälle kerma-jogurttivaahtoa ja koristele mansikkakermakakku tuoreilla mansikoilla.

4 dl
mansikkahilloa
1/2 kg
tuoreita mansikoita täytteeseen ja koristeeksi

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2237

534

32,6 g

20,5 g

53,1 g

44,6 g

1,5 g

6,9 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl vaniljasokeria,

1 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli