Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Perinteinen mansikkakermakakku on kesän juhlien takuuvarma suosikki. Vaniljainen sokerikakku täytetään herkullisella mansikalla ja vaahdotettavaan kermaan lisätään täyteläistä jogurttia.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Pohjan kostutukseen | |
| 1 dl | laktoositonta maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte ja kuorrutus | |
| 1 l | laktoositonta vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 300 g | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| Lisäksi | |
| 4 dl | mansikkahilloa |
| 1/2 kg | tuoreita mansikoita täytteeseen ja koristeeksi |
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Laita voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 minuuttia.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat vaniljamaidolla.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sokeri, turkkilainen jogurtti ja sitruunamehu.
Täytä kakku mansikkahillolla, tuoreilla mansikan siivuilla ja kerma-jogurttivaahdolla. Pursota päälle kerma-jogurttivaahtoa ja koristele mansikkakermakakku tuoreilla mansikoilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteinen mansikkakermakakku on kesän juhlien takuuvarma suosikki. Vaniljainen sokerikakku täytetään herkullisella mansikalla ja vaahdotettavaan kermaan lisätään täyteläistä jogurttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Pohjan kostutukseen | |
| 1 dl | laktoositonta maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte ja kuorrutus | |
| 1 l | laktoositonta vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 300 g | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Lisäksi | |
| 4 dl | mansikkahilloa |
| 1/2 kg | tuoreita mansikoita täytteeseen ja koristeeksi |
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää vaahdon joukkoon siivilän läpi ja sekoita varovasti nostellen. Laita voideltuun kakkuvuokaan ja paista 170 asteessa noin 25 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta pohjat vaniljamaidolla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | laktoositonta maitoa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sokeri, turkkilainen jogurtti ja sitruunamehu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | laktoositonta vispikermaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 300 g | laktoositonta turkkilaista jogurttia |
| 1 rkl | sitruunamehua |
Täytä kakku mansikkahillolla, tuoreilla mansikan siivuilla ja kerma-jogurttivaahdolla. Pursota päälle kerma-jogurttivaahtoa ja koristele mansikkakermakakku tuoreilla mansikoilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | mansikkahilloa |
| 1/2 kg | tuoreita mansikoita täytteeseen ja koristeeksi |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
534
Energiaa kcal
2237
Energiaa kj
32,6 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,1 g
Hiilihydraatteja
44,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
534
Energiaa kcal
2237
Energiaa kj
32,6 g
Rasvaa
20,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,1 g
Hiilihydraatteja
44,6 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
6,9 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl vaniljasokeria, 1 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli