Itse tehty siemennäkkäri ja dipit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itse tehty siemennäkkäri ja dipit

Itse tehty siemennäkkäri ja dipit

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
3 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kuorettomia seesaminsiemeniä
1 1/2 dl
siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
1 tl
sormisuolaa

tuorejuusto-pestodippi

200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
punaista pestoa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

jogurtti-limedippi

200 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
Limen kuori ja mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
2 tl
hunajaa

Valmistus

1

Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
3 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
2

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.

1 dl
ruisjauhoja
1 dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
3

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.

1 1/2 dl
siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
1 tl
sormisuolaa
4

Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.

5

Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.

1 tl
suolaa
1 rkl
punaista pestoa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
6

Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.

Limen kuori ja mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
200 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 tl
hunajaa

Jos haluat päästä helpolla, niin voit ostaa Rostenin uusia siemennäkkileipiä, jotka sisältävät kauraa, spelttiä ja merisuolaa sekä ruista ja kauraa. Tarjoile näkkäri itse tehtyjen dippien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 10.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2363

564

41,0 g

11,5 g

26,5 g

8,5 g

10,3 g

17,8 g

3,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä),

Limen kuori ja mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli