Itse tehty siemennäkkäri ja dipit
Itse tehty siemennäkkäri ja dipit
Yhteistyössä

Itse tehty siemennäkkäri ja dipit

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
3 1/2 dlkädenlämpöistä vettä
1 dlruisjauhoja
1 dlpellavansiemeniä
1 dlauringonkukansiemeniä
1/2 dlkuorettomia seesaminsiemeniä
1 1/2 dlsiemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
1 tlsormisuolaa

Tuorejuusto-pestodippi

200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklpunaista pestoa
2 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
1 tlmustapippuria

Jogurtti-limedippi

200 gmaustamatonta turkkilaista jogurttia
limen kuori ja mehu
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
2 tlhunajaa

Valmistus

  1. 1

    Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlkaurahiutaleita
    3 1/2 dlkädenlämpöistä vettä
  2. 2

    Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlruisjauhoja
    1 dlpellavansiemeniä
    1 dlauringonkukansiemeniä
  3. 3

    Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsiemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
    1 tlsormisuolaa
  4. 4

    Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.

  5. 5

    Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    1 rklpunaista pestoa
    1 tlmustapippuria
    2 rklsitruunamehua
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  6. 6

    Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.

    MääräAinesosa
    limen kuori ja mehu
    2 rkloliiviöljyä
    1 tlsuolaa
    200 gmaustamatonta turkkilaista jogurttia
    2 tlhunajaa

Jos haluat päästä helpolla, niin voit ostaa Rostenin uusia siemennäkkileipiä, jotka sisältävät kauraa, spelttiä ja merisuolaa sekä ruista ja kauraa. Tarjoile näkkäri itse tehtyjen dippien kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä), Limen kuori ja mehu.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
13.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä