Itse tehty siemennäkkäri ja dipit - Yhteishyvä

Itse tehty siemennäkkäri ja dipit

Itse tehty siemennäkkäri ja dipit
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
3 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
1 dl
ruisjauhoja
1 dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
1/2 dl
kuorettomia seesaminsiemeniä
1 1/2 dl
siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
1 tl
sormisuolaa

TUOREJUUSTO-PESTODIPPI

200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
punaista pestoa
2 rkl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria

JOGURTTI-LIMEDIPPI

200 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
Limen kuori ja mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
2 tl
hunajaa

Jos haluat päästä helpolla, niin voit ostaa Rostenin uusia siemennäkkileipiä, jotka sisältävät kauraa, spelttiä ja merisuolaa sekä ruista ja kauraa. Tarjoile näkkäri itse tehtyjen dippien kera.

Näin teet

1

Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.

1 1/2 dl
kaurahiutaleita
3 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
2

Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.

1 dl
ruisjauhoja
1 dl
pellavansiemeniä
1 dl
auringonkukansiemeniä
3

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.

1 1/2 dl
siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)
1 tl
sormisuolaa
4

Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.

5

Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.

1 tl
suolaa
1 rkl
punaista pestoa
1 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
6

Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.

Limen kuori ja mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
200 g
maustamatonta turkkilaista jogurttia
2 tl
hunajaa
Kuvat
TOK
Julkaistu: 13.11.2018
Muokattu: 13.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g106 g
Proteiinia18 g71 g
Rasvaa41 g164 g
Kuituja10 g41 g
Energiaa kj2363 9450
Energiaa kcal564 2256

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)

  • Limen kuori ja mehu

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja27 g106 g
Proteiinia18 g71 g
Rasvaa41 g164 g
Kuituja10 g41 g
Energiaa kj2363 9450
Energiaa kcal564 2256

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1.5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä)

  • Limen kuori ja mehu

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.