Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | pellavansiemeniä |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 dl | kuorettomia seesaminsiemeniä |
| 1 1/2 dl | siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä) |
| 1 tl | sormisuolaa |
| Tuorejuusto-pestodippi | |
|---|---|
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | punaista pestoa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| Jogurtti-limedippi | |
| 200 g | maustamatonta turkkilaista jogurttia |
| limen kuori ja mehu | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | hunajaa |
Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.
Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.
Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.
Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.
Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | pellavansiemeniä |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
| 1/2 dl | kuorettomia seesaminsiemeniä |
| 1 1/2 dl | siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä) |
| 1 tl | sormisuolaa |
Tuorejuusto-pestodippi | |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | punaista pestoa |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
Jogurtti-limedippi | |
| 200 g | maustamatonta turkkilaista jogurttia |
| limen kuori ja mehu | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 tl | hunajaa |
Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 3 1/2 dl | kädenlämpöistä vettä |
Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1 dl | pellavansiemeniä |
| 1 dl | auringonkukansiemeniä |
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä) |
| 1 tl | sormisuolaa |
Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.
Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | punaista pestoa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| limen kuori ja mehu | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 200 g | maustamatonta turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | hunajaa |
Jos haluat päästä helpolla, niin voit ostaa Rostenin uusia siemennäkkileipiä, jotka sisältävät kauraa, spelttiä ja merisuolaa sekä ruista ja kauraa. Tarjoile näkkäri itse tehtyjen dippien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
564
Energiaa kcal
2363
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
564
Energiaa kcal
2363
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
8,5 g
Sokereita
10,3 g
Kuituja
17,8 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1.5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä), Limen kuori ja mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli