Lisää kaurahiutaleet kattilaan ja kaada sekaan 3,5 dl vettä niin, että hiutaleet peittyvät. Hauduta miedolla lämmöllä hellalla 1 minuutin verran.
Sekoita kaurahiutaleiden joukkoon ruisjauhot sekä pellavan- ja auringonkukansiemenet ja anna levätä noin 30 minuuttia.
Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla, jaa taikina kahtia. Muotoile näkkäristä levy leivinpaperin päällä. Ripottele päälle siemensekoitus ja murusta päälle sormisuolaa.
Laita pellit uuniin ja paista 180 asteessa 20 minuuttia. Anna näkkärien kuivahtaa 2 h ennen tarjoilua.
Valmista dipit. Sekoita tuorejuusto-pestodipin aineet keskenään.
Valmista jogurtti-limedippi raastamalla limen kuorta hienoksi raasteeksi ja lisää se muiden aineiden kanssa jogurtin joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja tarjoa molemmat dipit näkkärin kanssa.
Jos haluat päästä helpolla, niin voit ostaa Rostenin uusia siemennäkkileipiä, jotka sisältävät kauraa, spelttiä ja merisuolaa sekä ruista ja kauraa. Tarjoile näkkäri itse tehtyjen dippien kera.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
564
2363
41,0 g
11,5 g
26,5 g
8,5 g
10,3 g
17,8 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1,5 dl siemensekoitusta kuorrutukseksi (esim. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja auringonkukansiemeniä),
Limen kuori ja mehu.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli