Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Yhdistä piparimurut ja kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele mantelit pinnalle.
Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Leikkaa pohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 hillosta ja 1/4 vaahdosta sekä mustikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Levitä pinnalle loppu vaahto. Koristele kakku mustikoilla ja mintunlehdillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
460
1925
27,3 g
12,9 g
44,5 g
34,4 g
2,1 g
7,8 g
0,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli