Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itsenäisyyspäiväkakku

Itsenäisyyspäiväkakku

timer-iconNoin tunti  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Leivo itsenäisyyspäivän herkuksi mustikkainen britakakku. Piparkakuilla maustettu britapohja täytetään mustikkahillolla, pensasmustikoilla ja vaniljaisella tuorejuusto-kermavaahdolla.

Ainekset

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
60 g
(noin 8 kpl) piparkakkuja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
maitoa

marenki

4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta

täyte ja koristelu

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
mustikkahilloa
250 g
(2 rs) pensasmustikoita
minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Yhdistä piparimurut ja kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

150 g
voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl
sokeria
4 kpl
keltuaista
60 g
(noin 8 kpl) piparkakkuja
2 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
kardemummaa
1 1/2 dl
maitoa
2

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele mantelit pinnalle.

4 kpl
valkuaista
2 dl
sokeria
50 g
(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta
3

Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

4

Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Leikkaa pohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 hillosta ja 1/4 vaahdosta sekä mustikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Levitä pinnalle loppu vaahto. Koristele kakku mustikoilla ja mintunlehdillä.

2 dl
(1 prk) vispikermaa
200 g
(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dl
mustikkahilloa
250 g
(2 rs) pensasmustikoita
minttua
Miltä maistui?(13 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.11.2021
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

460

1925

27,3 g

12,9 g

44,5 g

34,4 g

2,1 g

7,8 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli