Itsenäisyyspäiväkakku

arvosana4/5

(23)arviota
12 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Leivo sinivalkoisen juhlan herkuksi mustikkainen britakakku. Mustikkabritan piparinen kakkupohja täytetään pensasmustikoilla, mustikkahillolla ja vaniljaisella tuorejuustovaahdolla.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
150 gvoita tai leivontamargariinia
1 1/2 dlsokeria
4 kplkeltuaista
60 g(noin 8 kpl) piparkakkuja
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1/2 tlkardemummaa
1 1/2 dlmaitoa

Marenki

4 kplvalkuaista
2 dlsokeria
50 g(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta

Täyte ja koristelu

2 dl(1 prk) vispikermaa
200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
1 1/2 dlmustikkahilloa
250 g(2 rs) pensasmustikoita
minttua

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Erottele munien valkuaiset ja keltuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen rasva-sokerivaahtoon samalla vatkaten. Hienonna piparkakut kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Yhdistä piparimurut ja kuivat aineet. Lisää ne ja maito vaahtoon, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    150 gvoita tai leivontamargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    4 kplkeltuaista
    60 g(noin 8 kpl) piparkakkuja
    2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1/2 tlkardemummaa
    1 1/2 dlmaitoa
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle ja ripottele mantelit pinnalle.

    MääräAinesosa
    4 kplvalkuaista
    2 dlsokeria
    50 g(1 dl) mantelilastuja tai -rouhetta
  3. 3

    Paista 175-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. 4

    Vaahdota kerma ja sekoita tuorejuusto siihen. Leikkaa pohja neljään osaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja tarjoiluastialle. Levitä päälle 1/3 hillosta ja 1/4 vaahdosta sekä mustikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Levitä pinnalle loppu vaahto. Koristele kakku mustikoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    200 g(1 rs) vaniljatuorejuustoa
    1 1/2 dlmustikkahilloa
    250 g(2 rs) pensasmustikoita
    minttua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä