Jäädytetty marenkisuklaakakku

Nappaa talteen!
Gluteenittoman kakun pohja valmistetaan kananmunasta ja hasselpähkinärouheesta. Kakun suklaavaahdossa sekä koristeena on tummaa suklaata. Nauti kahvin tai teen kera!
| Pohja: | |
|---|---|
| 4 kpl | valkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 70 g | hasselpähkinäjauhetta |
| Suklaavaahto: | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | keltuaista |
| 4 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 1 tl | appelsiinikuoriraastetta halutessasi |
| Koristelu: | |
| 50 g | tummaa suklaata sulatettuna |
- 1.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Valmista pohja. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Kääntele pähkinäjauhe joukkoon. Kaada massa voideltuun (halk. 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes pohja on kuivunut. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varoen, välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa sen joukkoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Pane pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kaada vaahto päälle. Peitä foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota vuoasta ja koristele suklaasulalla tai -lastuilla.
Jäädytetty marenkisuklaakakku
Gluteenittoman kakun pohja valmistetaan kananmunasta ja hasselpähkinärouheesta. Kakun suklaavaahdossa sekä koristeena on tummaa suklaata. Nauti kahvin tai teen kera!
Ainekset (15 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja: | |
| 4 kpl | valkuaista |
| 2 dl | sokeria |
| 70 g | hasselpähkinäjauhetta |
Suklaavaahto: | |
| 150 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | keltuaista |
| 4 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 1 tl | appelsiinikuoriraastetta halutessasi |
Koristelu: | |
| 50 g | tummaa suklaata sulatettuna |
Valmistus
- 1
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Valmista pohja. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Kääntele pähkinäjauhe joukkoon. Kaada massa voideltuun (halk. 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes pohja on kuivunut. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varoen, välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa sen joukkoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Pane pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kaada vaahto päälle. Peitä foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota vuoasta ja koristele suklaasulalla tai -lastuilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























