Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jäädytetty marenkisuklaakakku

Fork and knife
15 Annosta
Fork and knife
15 Annosta
Gluteenittoman kakun pohja valmistetaan kananmunasta ja hasselpähkinärouheesta. Kakun suklaavaahdossa sekä koristeena on tummaa suklaata. Nauti kahvin tai teen kera!

Ainekset

Pohja:

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
70 g
Hasselpähkinäjauhetta

Suklaavaahto:

150 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Keltuaista
4 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl
Appelsiinikuoriraastetta halutessasi

Koristelu:

50 g
Tummaa suklaata sulatettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Valmista pohja. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Kääntele pähkinäjauhe joukkoon. Kaada massa voideltuun (halk. 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes pohja on kuivunut. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varoen, välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa sen joukkoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Pane pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kaada vaahto päälle. Peitä foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota vuoasta ja koristele suklaasulalla tai -lastuilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.