Jäädytetty marenkisuklaakakku - Yhteishyvä

Jäädytetty marenkisuklaakakku

???
Annokset
15
Ruokavalio
Gluteenittoman kakun pohja valmistetaan kananmunasta ja hasselpähkinärouheesta. Kakun suklaavaahdossa sekä koristeena on tummaa suklaata. Nauti kahvin tai teen kera!
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

4 kpl
Valkuaista
2 dl
Sokeria
70 g
Hasselpähkinäjauhetta

SUKLAAVAAHTO:

150 g
Tummaa suklaata
4 kpl
Keltuaista
4 dl
Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl
Appelsiinikuoriraastetta halutessasi

KORISTELU:

50 g
Tummaa suklaata sulatettuna

Näin teet

1

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Valmista pohja. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa. Kääntele pähkinäjauhe joukkoon. Kaada massa voideltuun (halk. 26 cm) irtopohjavuokaan. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin tunti, kunnes pohja on kuivunut. Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Valmista vaahto. Sulata suklaa mikroaaltouunissa varoen, välillä sekoittaen. Sekoita keltuaiset sulaan suklaaseen. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita suklaa sen joukkoon. Mausta halutessasi appelsiininkuoriraasteella. Pane pohja takaisin leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Kaada vaahto päälle. Peitä foliolla ja pakasta ainakin seuraavaan päivään. Ota huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoamista. Irrota vuoasta ja koristele suklaasulalla tai -lastuilla.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa