Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-halloumipizza

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Klassinen tomaattikastike:

1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Pieni sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
(à 400/260 g) kuorittuja tomaatteja
1/4 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
1 rkl
Tomaattipyreetä
1 tl
Oreganoa

Pizzapohja:

1 1/2 dl
Vettä
1/2 kpl
(25 g) tuorehiivaa
1 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja

Täyte:

1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Pieni punasipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
400 g
(sika-nauta)jauhelihaa
2 rkl
Sitruunamehua
2 tl
Kuivattua oreganoa
225 g
Halloumia
1 dl
Oliivirenkaita

Päälle:

2 rkl
Tuoretta persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista ensin tomaattikastike tai käytä valmista tomaattikastiketta.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää tomaatit, mausteet oreganoa lukuun ottamatta ja pyree ja paista puuhaarukalla sekoitellen noin 7 minuuttia, kunnes kastike kiehuu. Vähennä lämpöä ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Siirrä levyltä ja soseuta kastike sauvasekoittimella. Mausta oreganolla. Kastikkeesta riittää kahteen pizzaan.

Valmista seuraavaksi pizzapohja. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon.Lisää oliiviöljy, suola ja sokeri. Alusta jauhot joukkoon erissä.Vaivaa taikina notkeaksi jauhotetulla alustalla. Anna taikinan nousta kulhossa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vaivaa noussutta taikinaa jauhotetulla alustalla hetki. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja pane levy leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuori ja leikkaa punasipuli ja valkosipulinkynnet ohuiksi renkaiksi. Kuullota 2 minuuttia. Lisää jauheliha ja ruskista kypsäksi. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja oregano. Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle. Kaada päälle jauhelihatäyte.

Viipaloi halloumi ohueksi ja aseta oliivirenkaiden kanssa päällimmäiseksi.Taivuta ulkoreunaa sisäänpäin koko matkalta. Kypsennä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen. Hienonna pizzan päälle persiljaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.9.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.