Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauheliha-kinkkulasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Porkkana
100 g
Savukinkkua
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1 kpl
Valmista tomaattikastiketta
1 dl
Vettä
1 dl
Hienonnettua basilikaa tai persiljaa
250 g
Lasagnelevyjä

Juustokastike:

3 rkl
Juoksevaa margariinia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
8 dl
Maitoa
150 - 200 g
Juustoraastetta
1/2 tl
Suolaa
Muskottipähkinää
1/2 tl
Viherpippurirouhetta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi savukinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Nosta päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta sekä juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 17.10.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.