Jauheliha-kinkkulasagne

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
1 kplporkkana
100 gsavukinkkua
400 gjauhelihaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippurirouhetta
1 kplvalmista tomaattikastiketta
1 dlvettä
1 dlhienonnettua basilikaa tai persiljaa
250 glasagnelevyjä

Juustokastike:

3 rkljuoksevaa margariinia
3/4 dlvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
150 - 200 gjuustoraastetta
1/2 tlsuolaa
muskottipähkinää
1/2 tlviherpippurirouhetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi savukinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Nosta päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta sekä juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä