Jauheliha-kinkkulasagne

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | savukinkkua |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1 kpl | valmista tomaattikastiketta |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa tai persiljaa |
| 250 g | lasagnelevyjä |
| Juustokastike: | |
|---|---|
| 3 rkl | juoksevaa margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 150 - 200 g | juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| muskottipähkinää | |
| 1/2 tl | viherpippurirouhetta |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi savukinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Nosta päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta sekä juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.
Jauheliha-kinkkulasagne
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | savukinkkua |
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1 kpl | valmista tomaattikastiketta |
| 1 dl | vettä |
| 1 dl | hienonnettua basilikaa tai persiljaa |
| 250 g | lasagnelevyjä |
Juustokastike: | |
| 3 rkl | juoksevaa margariinia |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 8 dl | maitoa |
| 150 - 200 g | juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| muskottipähkinää | |
| 1/2 tl | viherpippurirouhetta |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulikynnet. Kuori ja raasta porkkana. Kuutioi savukinkku. Ruskista jauhelihaa hetki pannulla, lisää sipulit ja valkosipuli. Paahda, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää mausteet, kinkkukuutiot ja tomaattikastike. Kaada vesi tomaattikastiketölkkiin ja lisää pannulle. Jätä odottamaan. Valmista juustokastike. Sulata margariini kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoita. Kaada maito joukkoon erissä, samalla hyvin sekoittaen. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausteet. Anna juuston sulaa joukkoon ja sekoita kastike tasaiseksi. Kokoa lasagne uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle juustokastiketta, nosta lasagnelevyt pinnalle. Annostele jauhelihaseosta ja juustokastiketta lasagnelevyjen päälle. Nosta päälle uusi kerros lasagnelevyjä ja niiden päälle jauhelihaseosta sekä juustokastiketta. Jatka kerroksien tekoa. Jätä päällimmäiseksi lasagnelevyt ja kaada päälle juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna seistä hetki ja tarjoile salaatin kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












