Jauhelihakääryleet
4 Annosta
|
Nappaa talteen!
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 400 g | jauhelihaa |
| Täytteeksi 1 dl jotakin seuraavista: | |
|---|---|
| juustoraastetta | |
| sinihome-, feta- tai vuohenjuutoa muruina | |
| hedelmäkuutioita, esim. ananasta, mangoa, persikkaa, luumua | |
| oliiveja | |
| yrttejä | |
| paahdettua sipulia | |
| paistettuja sieniä | |
- 1.
Sekoita korppujauhot veteen, lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
- 2.
Levitä jauhelihaseos kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
- 3.
Jaa levy 9 tai 12 palaan. Nosta paloille valitsemaasi täytettä.
- 4.
Rullaa palat kostutetuin käsin. Paista kääryleitä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Jauhelihakääryleet
Arvostele resepti
4 Annosta
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 400 g | jauhelihaa |
Täytteeksi 1 dl jotakin seuraavista: | |
| juustoraastetta | |
| sinihome-, feta- tai vuohenjuutoa muruina | |
| hedelmäkuutioita, esim. ananasta, mangoa, persikkaa, luumua | |
| oliiveja | |
| yrttejä | |
| paahdettua sipulia | |
| paistettuja sieniä | |
Valmistus
1Sekoita korppujauhot veteen, lisää kananmuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita tasaiseksi.
2Levitä jauhelihaseos kostutetuin käsin ohueksi levyksi leivinpaperin päälle pellille.
3Jaa levy 9 tai 12 palaan. Nosta paloille valitsemaasi täytettä.
4Rullaa palat kostutetuin käsin. Paista kääryleitä 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025

































