Jauhelihalasagne

Nappaa talteen!
| 250 g | lasagnelevyjä |
| Jauhelihakastike | |
|---|---|
| 450 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 1/2 dl | vettä |
| Paistamiseen | |
| öljyä | |
| Juustokastike | |
| 25 g | margariinia tai voita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| muskottipähkinää, jauhettua | |
| 100 g | juustoraastetta |
| Päälle | |
| 50 g | juustoraastetta |
- 1.
Vaihe 1
Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää viipaloitu, paloiteltu porkkana ja muut kastikeainekset. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Vaihe 2
Sulata kastikkeen rasva kattilassa, lisää jauhot. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.
Vaihe 3
Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Kokoa uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja pinnalle juustokastiketta.
Vaihe 4
Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa vuoan voi tarvittaessa peittää foliolla liiallisen ruskistumisen estämiseksi.
Jauhelihalasagne
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | lasagnelevyjä |
Jauhelihakastike | |
| 450 g | jauhelihaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 1/2 rkl | soijakastiketta |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 1 rkl | sokeria |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 1/2 dl | vettä |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Juustokastike | |
| 25 g | margariinia tai voita |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 6 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| muskottipähkinää, jauhettua | |
| 100 g | juustoraastetta |
Päälle | |
| 50 g | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Vaihe 1
Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää viipaloitu, paloiteltu porkkana ja muut kastikeainekset. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Vaihe 2
Sulata kastikkeen rasva kattilassa, lisää jauhot. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.
Vaihe 3
Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Kokoa uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja pinnalle juustokastiketta.
Vaihe 4
Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa vuoan voi tarvittaessa peittää foliolla liiallisen ruskistumisen estämiseksi.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












