Jauhelihalasagne

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
250 glasagnelevyjä

Jauhelihakastike

450 gjauhelihaa
1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 1/2 rklsoijakastiketta
3 kplvalkosipulinkynttä
1/2 tlsuolaa
400 gtomaattimurskaa
1 rklsokeria
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 tlkuivattua timjamia
1 kpllihaliemikuutio
1 1/2 dlvettä

Paistamiseen

öljyä

Juustokastike

25 gmargariinia tai voita
1/2 dlvehnäjauhoja
6 dlmaitoa
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
muskottipähkinää, jauhettua
100 gjuustoraastetta

Päälle

50 gjuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Vaihe 1

    Ruskista pannulla jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää viipaloitu, paloiteltu porkkana ja muut kastikeainekset. Anna hautua noin 10 minuuttia.

    Vaihe 2

    Sulata kastikkeen rasva kattilassa, lisää jauhot. Anna kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Lisää maito pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste ja mausta kastike.

    Vaihe 3

    Levitä ohut kerros jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Kokoa uunivuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, jauheliha- ja juustokastiketta. Jätä päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja pinnalle juustokastiketta.

    Vaihe 4

    Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia kypsäksi. Paiston loppuvaiheessa vuoan voi tarvittaessa peittää foliolla liiallisen ruskistumisen estämiseksi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä