Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihapippuripihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat pippuripihvit voi tehdä myös jauhelihasta. Keitä pihveille kastike mm. ruokakermasta ja soijakastikkeesta. Tarjoa pihvit keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
2 - 3 rkl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Rouhittua musta- ja valkopippuria

Paistamiseen

Öljyä

Kastike

2 dl
Ruokakermaa
1 dl
Vettä
1/2 kpl
Lihaliemikuutiota
1 rkl
Soijakastiketta
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita muna, suola ja sinappi jauhelihaan. Muotoile seoksesta 8 pientä, pulleaa pihviä. Ripottele pihvien molemmille puolille pippurirouhetta. Kuumenna öljy pannulla, paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit pois pannulta.

Kaada vesi, soija ja kerma pannulle, murenna sekaan liemikuutio. Keitä kastiketta muutama minuutti. Lisää pihvit pannulle ja kypsennä pari minuuttia kerran kääntäen. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

232

972

14,0 g

7,0 g

4,0 g

4,0 g

0,3 g

22,5 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 rkl Rouhittua musta- ja valkopippuria,

Öljyä,

1 dl Vettä,

Lihaliemikuutiota,

1 rkl Soijakastiketta,

Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli