Jauhelihapippuripihvit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Maukkaat pippuripihvit voi tehdä myös jauhelihasta. Keitä pihveille kastike mm. ruokakermasta ja soijakastikkeesta. Tarjoa pihvit keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
2 - 3 rklvahvaa sinappia
2 tlmustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

2 rklrypsiöljyä

Kastike

2 dlruokakermaa
1 dlvettä
1/2 kpllihaliemikuutiota
1 rklsoijakastiketta
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jauhelihaan kananmuna, suola ja sinappi.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 kplkananmuna
    1 tlsuolaa
    2 - 3 rklvahvaa sinappia
  2. 2

    Muotoile massasta 8 pihviä. Ripottele pihvien molemmille puolille mustapippuria. Kuumenna öljy pannulla, paista pihvit molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Nosta pihvit pois pannulta.

    MääräAinesosa
    2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kaada kerma, vesi ja soija pannulle, murenna sekaan puolikas liemikuutio. Keitä kastiketta muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    1 dlvettä
    1 rklsoijakastiketta
    1/2 kpllihaliemikuutiota
  4. 4

    Lisää pihvit pannulle ja kypsennä pari minuuttia kerran kääntäen. Viieistele pihvit persiljalla. Tarjoa esimerkiksi keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025