Jauhoton mudcake
Jauhoton mudcake
Yhteistyössä

Jauhoton mudcake

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 2 tuntia

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Jauhoton mudcake eli mutakakku sopii keliaakikoille ja gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Valitsemalla maidottoman suklaan on kakku myös maidoton. Mudcake on helppo valmistaa ennakkoon ja se kannattaa lämmittää juuri ennen tarjoilua. Kuorruta kakku Nutellalla ja tarjoile kermavaahdon kera.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlkookosmaitoa
400 gtummaa suklaata
4 rklhunajaa
4 kplkananmunaa
5 dlmantelijauhoja

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä uuni 150 asteeseen ja rasvaa n. 18 cm leveä kakkuvuoka.

  2. 2

    Laita kookosmaito, tumma suklaa ja hunaja kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlkookosmaitoa
    400 gtummaa suklaata
    4 rklhunajaa
  3. 3

    Vispaa kananmunien rakenne tasaiseksi ja sekoita joukkoon ensin mantelijauhot ja sitten suklaaseos. Laita massa kakkuvuokaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    5 dlmantelijauhoja
  4. 4

    Paista tunti ja anna sen jälkeen jäähtyä 30 min. Halutessasi voit kuorruttaa mutakakun esimerkiksi Nutellalla ja tarjota kermavaahdon kera.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl mantelijauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
9.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä