Jogurtti-pähkinäsämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jogurtti-pähkinäsämpylät

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Hyödynnä maustamatonta jogurttia leivonnassa. Jogurtin lisäksi pähkinät sopivat erinomaisesti sämpylätaikinaan. Paista sämpylöitä ensin 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia, sitten 175 asteessa vajaa kymmenen minuuttia. Katso jogurtti-pähkinäsämpylöiden ohje!

Ruokavaliot

Ainekset

2 dl
Maustamatonta jogurttia
3 dl
Kiehuvaa vettä
50 g
Hiivaa
2 rkl
Siirappia
1 tl
Suolaa
2 tl
Fenkolia
2 dl
Pähkinöitä, esim. hasselpähkinöitä
12 dl
Sämpyläjauhoja
1 dl
Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja morttelissa murskatut fenkolit. Murskaa pähkinät ja lisää seokseen. Lisää joukkoon sämpyläjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja loput jauhot ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia.

Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinalustalla muutama tanko. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele paloista pitkulaisia sämpylöitä ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista ensin 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Käännä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 8 minuuttia kunnes sämpylät ovat kypsiä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

828

198

9,4 g

0,9 g

21,8 g

2,4 g

3,0 g

4,9 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 dl Kiehuvaa vettä,

50 g Hiivaa,

1 tl Suolaa,

2 tl Fenkolia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli