Mittaa jogurtti kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Sekoita joukkoon siirappi, suola ja morttelissa murskatut fenkolit. Murskaa pähkinät ja lisää seokseen.
Lisää joukkoon sämpyläjauhoja niin paljon, että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja loput jauhot ja kääntele tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 45 minuuttia.
Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinalustalla muutama tanko. Leikkaa tangot tasakokoisiksi paloiksi. Pyörittele paloista pitkulaisia sämpylöitä ja siirrä leivinpaperoidulle uunipellille. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia. Paista ensin 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Käännä lämpö 175 asteeseen ja paista vielä noin 8 minuuttia kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
828
198
9,4 g
0,9 g
21,8 g
2,4 g
3,0 g
4,9 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 dl Kiehuvaa vettä,
50 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
2 tl Fenkolia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli