Valmista ensin jogurttipannacotta. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta maito, kerma, vaniljatanko, limenlehdet sekä sokeri. Purista liivatteesta vedet pois ja lisää massan joukkoon. Anna maustua kelmun alla noin 1 tunti.
Kun massa on huoneenlämpöistä, poista massasta vaniljatanko sekä limenlehdet. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Jaa massa laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista mansikkasalaatti. Keitä sokeri, vesi ja inkivääri kattilassa noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada puolitettujen mansikoiden päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
Kumoa jogurttipannacotta lautaselle ja annostele mansikat viereen. Koristele mintulla, korianterilla sekä rouhitulla valkosuklaalla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
788
3299
41,0 g
24,8 g
88,8 g
84,5 g
2,3 g
14,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl kermaa,
vaniljatanko halkaistuna,
2 kpl kaffirlimenlehteä,
1 cm pala inkivääriä ohuina suikaleina,
2 kpl oksaa tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli