Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen jälkiruoka. Tuore korianteri, minttu ja inkivääri tuovat reilusti makua mansikkasalaattiin.
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | kermaa |
| vaniljatanko halkaistuna | |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
| 1 dl | sokeria |
| 2 dl | turkkilainen jogurttia |
| Thai-mansikkasalaatti | |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 cm | pala inkivääriä ohuina suikaleina |
| 200 g | mansikkaa puolitettuna |
| 2 kpl | palaa valkosuklaata rouhittuna |
| 2 kpl | oksaa tuoretta minttua |
| 2 kpl | oksaa tuoretta korianteria |
Valmista ensin jogurttipannacotta. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Kiehauta maito, kerma, vaniljatanko, limenlehdet sekä sokeri. Purista liivatteesta vedet pois ja lisää massan joukkoon. Anna maustua kelmun alla noin 1 tunti.
Kun massa on huoneenlämpöistä, poista massasta vaniljatanko sekä limenlehdet. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Jaa massa laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Valmista mansikkasalaatti. Keitä sokeri, vesi ja inkivääri kattilassa noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada puolitettujen mansikoiden päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
Kumoa jogurttipannacotta lautaselle ja annostele mansikat viereen. Koristele mintulla, korianterilla sekä rouhitulla valkosuklaalla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Jogurttipannacotta ja thai-mansikkasalaatti on raikas ja kesäinen jälkiruoka. Tuore korianteri, minttu ja inkivääri tuovat reilusti makua mansikkasalaattiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | kermaa |
| vaniljatanko halkaistuna | |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
| 1 dl | sokeria |
| 2 dl | turkkilainen jogurttia |
Thai-mansikkasalaatti | |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 cm | pala inkivääriä ohuina suikaleina |
| 200 g | mansikkaa puolitettuna |
| 2 kpl | palaa valkosuklaata rouhittuna |
| 2 kpl | oksaa tuoretta minttua |
| 2 kpl | oksaa tuoretta korianteria |
Valmista ensin jogurttipannacotta. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | liivatelehteä |
Kiehauta maito, kerma, vaniljatanko, limenlehdet sekä sokeri. Purista liivatteesta vedet pois ja lisää massan joukkoon. Anna maustua kelmun alla noin 1 tunti.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | maitoa |
| 1 dl | kermaa |
| vaniljatanko halkaistuna | |
| 2 kpl | kaffirlimenlehteä |
| 1 dl | sokeria |
Kun massa on huoneenlämpöistä, poista massasta vaniljatanko sekä limenlehdet. Lisää joukkoon jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Jaa massa laseihin tai annosvuokiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | turkkilainen jogurttia |
Valmista mansikkasalaatti. Keitä sokeri, vesi ja inkivääri kattilassa noin 3 minuuttia. Anna jäähtyä ja kaada puolitettujen mansikoiden päälle. Anna maustua noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 1 cm | pala inkivääriä ohuina suikaleina |
| 200 g | mansikkaa puolitettuna |
Kumoa jogurttipannacotta lautaselle ja annostele mansikat viereen. Koristele mintulla, korianterilla sekä rouhitulla valkosuklaalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | oksaa tuoretta minttua |
| 2 kpl | oksaa tuoretta korianteria |
| 2 kpl | palaa valkosuklaata rouhittuna |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
788
Energiaa kcal
3299
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
24,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
88,8 g
Hiilihydraatteja
84,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
788
Energiaa kcal
3299
Energiaa kj
41,0 g
Rasvaa
24,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
88,8 g
Hiilihydraatteja
84,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kermaa, vaniljatanko halkaistuna, 2 kpl kaffirlimenlehteä, 1 cm pala inkivääriä ohuina suikaleina, 2 kpl oksaa tuoretta minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli