Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulubriossit

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta

Ainekset

2 dl
Maitoa
1/4 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
1 kpl
Muna
1 kpl
Kuivahiivaa
7 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Pehmeää margariinia

Täyte:

50 g
Margariinia tai voita
1/2 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia
1 dl
Rusinoita
1 dl
Punaisia kirsikoita

Voiteluun:

1 kpl
Muna

Koristeluun:

Tomusokeria tai sokerivesikuorrutetta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito 42 asteiseksi eli hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja muna. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja lisää ne nesteeseen. Alusta taikina. Lisää lopuksi pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Kohota taikinaa peitettynä noin tunnin ajan. Kumoa kohonnut taikina leivonta-alustalle ja kauli siitä ohut suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täytteen aineet levylle. Kierrä levy pitkittäin kääröksi ja leikkaa siitä viipaleita. Pane viipaleet voideltuihin vuokiin leikkauspinta ylöspäin ja anna kohota vielä 10–15 minuuttia. Voitele briossit munalla ja paista 225 asteessa noin 10–15 minuuttia. Koristele jäähtyneet briossit siivilöidyllä tomusokerilla tai sokerivesikuorrutteella.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.11.2005
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.