Jouluinen mantelikranssi

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
1 kplkananmuna
1/2 kpl(0,25 g) sahramia
9 dlvehnäjauhoja
150 gvoita tai margariinia

Täyte

200 gmantelilastuja
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
25 gvoisulaa tai 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma, kananmuna ja halutessasi sahrami. Alusta jauhot taikinaan ja lisää sula rasva. Kohota. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle joko voisulaa tai tuorejuustoa ja ripottele pinnalle keskenään sekoitetut sokerit ja rikotut mantelilastut. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullan pintaan vino ristikko. Koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 200-225 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä