Jouluinen mantelikranssi | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Jouluinen mantelikranssi

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 kpl
(0,25 g) sahramia
9 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Voita tai margariinia

täyte

200 g
Mantelilastuja
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
25 g
Voisulaa tai 100 g maustamatonta tuorejuustoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma, kananmuna ja halutessasi sahrami. Alusta jauhot taikinaan ja lisää sula rasva. Kohota. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle joko voisulaa tai tuorejuustoa ja ripottele pinnalle keskenään sekoitetut sokerit ja rikotut mantelilastut. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullan pintaan vino ristikko. Koristele raesokerilla ja mantelilastuilla. Paista 200-225 asteessa noin 35-40 minuuttia.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 4.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.