Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joululeivät

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Kaljaa
1/2 kg
(noin) ruisjauhoja
1 l
Maitoa
1 1/2 kpl
(75 g) hiivaa
1 rkl
Suolaa
2 rkl
Hienonnettua fenkolia
1 rkl
Hienonnettua anista
2 rkl
Hienonnettua pomeranssinkuorta
4 dl
Siirappia
75 g
Leivontamargariinia
2 kg
Vehnäjauhoja

Voiteluun

Siirappivettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kalja ja ruisjauhot taikinakulhoon. Seisota seosta yön yli huoneenlämmössä.Lisää seuraavana päivänä lämmin maito, murennettu hiiva, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin ja ala lisätä jauhoja. Alusta taikina niin hyvin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen lopulla pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.Jaa taikina osiin ja pyöritä limpuiksi. Kohota limput uudelleen pelleillä liinan tai muovin alla kaksinkertaisiksi, pistele haarukalla ja voitele tukevalla siirappivedellä. Kypsennä limppuja uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.