Joululeivät

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lkaljaa
1/2 kg(noin) ruisjauhoja
1 lmaitoa
1 1/2 kpl(75 g) hiivaa
1 rklsuolaa
2 rklhienonnettua fenkolia
1 rklhienonnettua anista
2 rklhienonnettua pomeranssinkuorta
4 dlsiirappia
75 gleivontamargariinia
2 kgvehnäjauhoja

Voiteluun

siirappivettä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kalja ja ruisjauhot taikinakulhoon. Seisota seosta yön yli huoneenlämmössä.Lisää seuraavana päivänä lämmin maito, murennettu hiiva, mausteet ja siirappi. Sekoita hyvin ja ala lisätä jauhoja. Alusta taikina niin hyvin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää alustamisen lopulla pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.Jaa taikina osiin ja pyöritä limpuiksi. Kohota limput uudelleen pelleillä liinan tai muovin alla kaksinkertaisiksi, pistele haarukalla ja voitele tukevalla siirappivedellä. Kypsennä limppuja uunin alaosassa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025