Joulun jäätelöherkku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(à 200 g) eksoottiset kuivahedelmät -sekoitusta
1/2 kpl(125 g) kuivattuja taatelipaloja
100 gcoctailkirsikoita
1/2 dlhedelmätäysmehua
loraus rommia halutessasi
2 lvaniljajäätelöä
1 dlkuohukermaa
50 gmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Hienonna kuivahedelmät, taatelipalat ja kirsikat. Sekoita ne hedelmämehun (ja rommin) kanssa kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna maustua muutama tunti. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäätelön pehmentyä hieman ja notkista se esim. puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Vaahdota kerma. Sekoita jäätelö, mantelit, kermavaahto ja hedelmäsekoitus keskenään. Lusikoi (silikoniseen) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Peitä pinta muovikelmulla. Pakasta yön yli. Kumoa jäätelöherkku ja koristele kirsikoilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä