Joulun jäätelöherkku

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (à 200 g) eksoottiset kuivahedelmät -sekoitusta |
| 1/2 kpl | (125 g) kuivattuja taatelipaloja |
| 100 g | coctailkirsikoita |
| 1/2 dl | hedelmätäysmehua |
| loraus rommia halutessasi | |
| 2 l | vaniljajäätelöä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 50 g | mantelilastuja |
- 1.
Hienonna kuivahedelmät, taatelipalat ja kirsikat. Sekoita ne hedelmämehun (ja rommin) kanssa kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna maustua muutama tunti. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäätelön pehmentyä hieman ja notkista se esim. puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Vaahdota kerma. Sekoita jäätelö, mantelit, kermavaahto ja hedelmäsekoitus keskenään. Lusikoi (silikoniseen) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Peitä pinta muovikelmulla. Pakasta yön yli. Kumoa jäätelöherkku ja koristele kirsikoilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.
Joulun jäätelöherkku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (à 200 g) eksoottiset kuivahedelmät -sekoitusta |
| 1/2 kpl | (125 g) kuivattuja taatelipaloja |
| 100 g | coctailkirsikoita |
| 1/2 dl | hedelmätäysmehua |
| loraus rommia halutessasi | |
| 2 l | vaniljajäätelöä |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 50 g | mantelilastuja |
Valmistus
- 1
Hienonna kuivahedelmät, taatelipalat ja kirsikat. Sekoita ne hedelmämehun (ja rommin) kanssa kulhossa. Peitä kulho muovikelmulla ja anna maustua muutama tunti. Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla pannulla. Anna jäätelön pehmentyä hieman ja notkista se esim. puuhaarukalla tai sähkövatkaimella. Vaahdota kerma. Sekoita jäätelö, mantelit, kermavaahto ja hedelmäsekoitus keskenään. Lusikoi (silikoniseen) rengasvuokaan ja tasoita pinta. Peitä pinta muovikelmulla. Pakasta yön yli. Kumoa jäätelöherkku ja koristele kirsikoilla. Tarjoa suklaakastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























