Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhannuksen mansikkakakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

Pohja

3 kpl
Munaa
Yhtä paljon sokeria
Yhtä paljon vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta

Päälle

1 kpl
(2 dl) ruokakermaa
1 dl
Maitoa
1 kpl
Muna
1 rkl
Perunajauhoja
Maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

Pinnalle

2 kpl
Rasiaa mansikoita

Näiden päälle

3 dl
Siideriä tai vaaleaa mehua
1 1/2 dl
Hyytelösokeria
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Voitele matala vuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko munat lasiin ja merkitse niiden pinta tussilla lasin ulkoreunaan. Vaahdota munat.Kaada lasiin samaan merkkiin asti sokeria. Lisää se muniin ja vaahdota kuohkeaksi.Kaada samaan lasiin seuraavaksi viivan asti vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja koko jauhoseos taikinaan.Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Kypsennä noin 10 minuuttia.Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä tarjoiluvadille.Mittaa kattilaan kerma, maito, muna ja perunajauhot. Vatkaa ainekset sekaisin ja kuumenna hitaasti hämmentäen, kunnes seos sakenee. Mausta kiisseli sokereilla ja kaada kakulle.Huuhdo ja viipaloi mansikat kakun päälle.Kiehauta siideri ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kakulle. Tarjoa kakku heti.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 15.2.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.