Juhannuksen mansikkakakku

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

3 kplmunaa
yhtä paljon sokeria
yhtä paljon vehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta

Päälle

1 kpl(2 dl) ruokakermaa
1 dlmaitoa
1 kplmuna
1 rklperunajauhoja
maun mukaan sokeria ja vaniljasokeria

Pinnalle

2 kplrasiaa mansikoita

Näiden päälle

3 dlsiideriä tai vaaleaa mehua
1 1/2 dlhyytelösokeria
(tomusokeria)

Valmistus

  1. 1

    Voitele matala vuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Riko munat lasiin ja merkitse niiden pinta tussilla lasin ulkoreunaan. Vaahdota munat.Kaada lasiin samaan merkkiin asti sokeria. Lisää se muniin ja vaahdota kuohkeaksi.Kaada samaan lasiin seuraavaksi viivan asti vehnäjauhoja. Sekoita joukkoon leivinjauhe ja koko jauhoseos taikinaan.Sekoita ja levitä taikina vuokaan. Kypsennä noin 10 minuuttia.Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä tarjoiluvadille.Mittaa kattilaan kerma, maito, muna ja perunajauhot. Vatkaa ainekset sekaisin ja kuumenna hitaasti hämmentäen, kunnes seos sakenee. Mausta kiisseli sokereilla ja kaada kakulle.Huuhdo ja viipaloi mansikat kakun päälle.Kiehauta siideri ja hyytelösokeri pakkauksen ohjeen mukaan ja levitä kakulle. Tarjoa kakku heti.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä