Juhlava sillimousse
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sillimousse kootaan laseihin ja viimeistellään juhlavaksi mädillä. Täydellisen makuelämyksen takaa ruskistettu voi ja rapea leipämuru.
| Leipämuru | |
|---|---|
| 100 g | (4 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu) |
| 50 g | voita |
| Sillimousse | |
| 150 g | (1 pkt) matjessilliä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukkua tilliä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
| Pinnalle | |
| 100 g | (1 prk) kirjolohenmätiä |
| tilliä | |
- 1.
Hienonna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.
- 2.
Laita voi pannulle. Keitä korkealla keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna voin kuplia. Lisää leipämurut, kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Paista leipämuruja käännellen pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
- 3.
Huuhtele sillifileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna puolet tillistä, säästä loput koristeluun. Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita moussen ainekset vaahtoon ja anna tekeytyä kylmässä 10 minuuttia.
- 4.
Lusikoi sillimousse annoskulhoihin. Ripottele leipämuru pinnalle. Viimeistele mädillä ja tillillä.
Sillimousse kootaan laseihin ja viimeistellään juhlavaksi mädillä. Täydellisen makuelämyksen takaa ruskistettu voi ja rapea leipämuru.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Leipämuru | |
| 100 g | (4 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu) |
| 50 g | voita |
Sillimousse | |
| 150 g | (1 pkt) matjessilliä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 | ruukkua tilliä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 dl | (½ prk) vispikermaa |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | dijoninsinappia |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus suolaa | |
Pinnalle | |
| 100 g | (1 prk) kirjolohenmätiä |
| tilliä | |
Valmistus
- 1
Hienonna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.
Määrä Ainesosa 100 g (4 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu) - 2
Laita voi pannulle. Keitä korkealla keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna voin kuplia. Lisää leipämurut, kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Paista leipämuruja käännellen pari minuuttia. Nosta jäähtymään.
Määrä Ainesosa 50 g voita - 3
Huuhtele sillifileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna puolet tillistä, säästä loput koristeluun. Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita moussen ainekset vaahtoon ja anna tekeytyä kylmässä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g (1 pkt) matjessilliä 1 kpl pieni punasipuli 1 ruukkua tilliä 1 kpl sitruuna (luomu) 1 dl (½ prk) vispikermaa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl dijoninsinappia 1/4 tl mustapippuria rouhittuna ripaus suolaa - 4
Lusikoi sillimousse annoskulhoihin. Ripottele leipämuru pinnalle. Viimeistele mädillä ja tillillä.
Määrä Ainesosa 100 g (1 prk) kirjolohenmätiä tilliä
Ravintosisältö
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
25,2 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,2 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
330
Energiaa kcal
1381
Energiaa kj
25,2 g
Rasvaa
14,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,2 g
Hiilihydraatteja
7,7 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
3,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, ripaus suolaa, tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























