Juhlava sillimousse

arvosana5/5

(5)arviota
6 Annosta

30 min (josta 20 min aktiivista)

Sillimousse kootaan laseihin ja viimeistellään juhlavaksi mädillä. Täydellisen makuelämyksen takaa ruskistettu voi ja rapea leipämuru.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Leipämuru

100 g(4 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)
50 gvoita

Sillimousse

150 g (1 pkt) matjessilliä
1 kplpieni punasipuli
1 ruukkua tilliä
1 kplsitruuna (luomu)
1 dl(½ prk) vispikermaa
150 g (1 prk) ranskankermaa
1 tldijoninsinappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus suolaa

Pinnalle

100 g(1 prk) kirjolohenmätiä
tilliä

Valmistus

  1. 1

    Hienonna leipä veitsellä tai tehosekoittimessa karkeaksi rouheeksi.

    MääräAinesosa
    100 g(4 viipaletta) tummaa vuokaleipää (esim. maalahden limppu)
  2. 2

    Laita voi pannulle. Keitä korkealla keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Anna voin kuplia. Lisää leipämurut, kun voi kuohahtaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä. Paista leipämuruja käännellen pari minuuttia. Nosta jäähtymään.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
  3. 3

    Huuhtele sillifileet ja kuivaa ne talouspaperilla. Leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna puolet tillistä, säästä loput koristeluun. Pese sitruuna, raasta kuorta (1 tl) ja purista mehua (2 rkl). Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita moussen ainekset vaahtoon ja anna tekeytyä kylmässä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 g (1 pkt) matjessilliä
    1 kplpieni punasipuli
    1 ruukkua tilliä
    1 kplsitruuna (luomu)
    1 dl(½ prk) vispikermaa
    150 g (1 prk) ranskankermaa
    1 tldijoninsinappia
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    ripaus suolaa
  4. 4

    Lusikoi sillimousse annoskulhoihin. Ripottele leipämuru pinnalle. Viimeistele mädillä ja tillillä.

    MääräAinesosa
    100 g(1 prk) kirjolohenmätiä
    tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, ripaus suolaa, tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.11.2025
|
Päivitetty: 4.11.2025

Samankaltaisia reseptejä