Juuresmuusi
15 min

Nappaa talteen!
| 500 g | juuriselleriä tai porkkanaa |
| 250 g | jauhoisia perunoita |
| 2 dl | kermamaitoa (+ keitinlientä) |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | persiljasilppua |
- 1.
Kuori ja paloittele sellerit tai porkkanat ja perunat. Keitä pehmeiksi ja soseuta. Ota talteen osa keitinvedestä. Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.
- 2.
Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | juuriselleriä tai porkkanaa |
| 250 g | jauhoisia perunoita |
| 2 dl | kermamaitoa (+ keitinlientä) |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 3 rkl | persiljasilppua |
Valmistus
- 1
Kuori ja paloittele sellerit tai porkkanat ja perunat. Keitä pehmeiksi ja soseuta. Ota talteen osa keitinvedestä. Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.
- 2
Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.
Määrä Ainesosa 25 g voita 2 dl kermamaitoa (+ keitinlientä) 1 tl suolaa 3 rkl persiljasilppua
Ravintosisältö
85
Energiaa kcal
355
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
85
Energiaa kcal
355
Energiaa kj
3,7 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kermamaitoa (+ keitinlientä), 1 tl Suolaa, 3 rkl Persiljasilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























