Juuresmuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresmuusi

Juuresmuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Juuriselleriä tai porkkanaa
250 g
Jauhoisia perunoita
2 dl
Kermamaitoa (+ keitinlientä)
25 g
Voita
1 tl
Suolaa
3 rkl
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sellerit tai porkkanat ja perunat. Keitä pehmeiksi ja soseuta. Ota talteen osa keitinvedestä. Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

2

Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

25 g
Voita
2 dl
Kermamaitoa (+ keitinlientä)
1 tl
Suolaa
3 rkl
Persiljasilppua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

355

85

3,7 g

2,2 g

9,3 g

3,2 g

2,8 g

1,7 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kermamaitoa (+ keitinlientä),

1 tl Suolaa,

3 rkl Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli