Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juuresmuusi

Juuresmuusi

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Juuriselleriä tai porkkanaa
250 g
Jauhoisia perunoita
2 dl
Kermamaitoa (+ keitinlientä)
25 g
Voita
1 tl
Suolaa
3 rkl
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sellerit tai porkkanat ja perunat. Keitä pehmeiksi ja soseuta. Ota talteen osa keitinvedestä. Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

2

Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

25 g
Voita
2 dl
Kermamaitoa (+ keitinlientä)
1 tl
Suolaa
3 rkl
Persiljasilppua
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.1.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

85

355

3,7 g

2,2 g

9,3 g

3,2 g

2,8 g

1,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kermamaitoa (+ keitinlientä),

1 tl Suolaa,

3 rkl Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli