Juuresmuusi

arvosana3/5

(1)arvio
6 Annosta

15 min

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gjuuriselleriä tai porkkanaa
250 gjauhoisia perunoita
2 dlkermamaitoa (+ keitinlientä)
25 gvoita
1 tlsuolaa
3 rklpersiljasilppua

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele sellerit tai porkkanat ja perunat. Keitä pehmeiksi ja soseuta. Ota talteen osa keitinvedestä. Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

  2. 2

    Lisää voi, kermamaito ja tarvittaessa vähän keitinvettä. Mausta suolalla. Sekoita persiljasilppu muusiin tai ripottele pinnalle. Tarjoa kasvis- tai liharuokien lisukkeena.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    2 dlkermamaitoa (+ keitinlientä)
    1 tlsuolaa
    3 rklpersiljasilppua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kermamaitoa (+ keitinlientä), 1 tl Suolaa, 3 rkl Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä