Juuresröstit ja pikkelöityjä kantarelleja - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juuresröstit ja pikkelöityjä kantarelleja

Juuresröstit ja pikkelöityjä kantarelleja
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Sadonkorjuun aikaan juurekset ja sienet ovat parhaimmillaan. Pikkelöityjä kantarelleja voi tarjota toki erikseenkin, mutta erityisen hyvin ne sopivat tuhtien juuresröstien kaveriksi kirpeytensä ansiosta. Juuresröstit ja kantarellit sopivat esimerkiksi riistan lisäkkeeksi.
Jaa Somessa

Ainekset

PIKKELÖIDYT KANTARELLIT

250 g
kantarelleja
1 dl
omenaviinietikkaa
1/2 dl
vettä
2 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
6 kpl
maustepippuria
1 kpl
laakerinlehteä
1/2 - 1 tl
sinapinsiemeniä
1 kpl
juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia)
2 kpl
kananmunaa
2 - 3 rkl
perunajauhoja
2 kpl
kevätsipulia
suolaa
pippuria

Näin teet

1

Putsaa kantarellit. Pidä pienet sienet kokonaisina ja puolita tai revi isoimmat neljään osaan. Paista kantarelleja kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nesteet ja pannu kuivuu uudestaan.

250 g
kantarelleja
2

Lisää muut ainesosat ja keitä hiljaisella tulella 5 minuuttia. Kaada pikkelöidyt kantarellit puhtaaseen purkkiin ja anna maustua yön yli.

1 dl
omenaviinietikkaa
1/2 - 1 tl
sinapinsiemeniä
1/2 dl
vettä
6 kpl
maustepippuria
1/2 tl
suolaa
2 rkl
sokeria
1 kpl
laakerinlehteä
3

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi ja kuivaa uunipellillä 20 min 150-asteisessa uunissa.

1 kpl
juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia)
4

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot sekä viipaloitu kevätsipuli. Purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja nosta sitten kulhoon.

2 kpl
kananmunaa
2 - 3 rkl
perunajauhoja
2 kpl
kevätsipulia
5

Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Muotoile massasta röstipihvejä ja paista voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 10 min per puoli. Tarjoile juuresröstit ja pikkelöidyt kantarellit lisukkeena esimerkiksi riistalle.

suolaa
Kuvat
TOK
Julkaistu: 30.7.2018
Muokattu: 5.9.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g51 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa3 g12 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj428 1712
Energiaa kcal102 409

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl omenaviinietikkaa

  • 6 kpl maustepippuria

  • 1 kpl laakerinlehteä

  • 0.5 - 1 tl sinapinsiemeniä

  • 1 kpl juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia)

  • 2 kpl kevätsipulia

  • suolaa

  • pippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g51 g
Proteiinia5 g19 g
Rasvaa3 g12 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj428 1712
Energiaa kcal102 409

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl omenaviinietikkaa

  • 6 kpl maustepippuria

  • 1 kpl laakerinlehteä

  • 0.5 - 1 tl sinapinsiemeniä

  • 1 kpl juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia)

  • 2 kpl kevätsipulia

  • suolaa

  • pippuria

Kuvat
TOK

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.