Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Sadonkorjuun aikaan juurekset ja sienet ovat parhaimmillaan. Pikkelöityjä kantarelleja voi tarjota toki erikseenkin, mutta erityisen hyvin ne sopivat tuhtien juuresröstien kaveriksi kirpeytensä ansiosta. Juuresröstit ja kantarellit sopivat esimerkiksi riistan lisäkkeeksi.
| Pikkelöidyt kantarellit | |
|---|---|
| 250 g | kantarelleja |
| 1 dl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 - 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 kpl | juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 - 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| suolaa | |
| pippuria | |
Putsaa kantarellit. Pidä pienet sienet kokonaisina ja puolita tai revi isoimmat neljään osaan. Paista kantarelleja kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nesteet ja pannu kuivuu uudestaan.
Lisää muut ainesosat ja keitä hiljaisella tulella 5 minuuttia. Kaada pikkelöidyt kantarellit puhtaaseen purkkiin ja anna maustua yön yli.
Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi ja kuivaa uunipellillä 20 min 150-asteisessa uunissa.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot sekä viipaloitu kevätsipuli. Purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja nosta sitten kulhoon.
Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Muotoile massasta röstipihvejä ja paista voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 10 min per puoli. Tarjoile juuresröstit ja pikkelöidyt kantarellit lisukkeena esimerkiksi riistalle.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Sadonkorjuun aikaan juurekset ja sienet ovat parhaimmillaan. Pikkelöityjä kantarelleja voi tarjota toki erikseenkin, mutta erityisen hyvin ne sopivat tuhtien juuresröstien kaveriksi kirpeytensä ansiosta. Juuresröstit ja kantarellit sopivat esimerkiksi riistan lisäkkeeksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pikkelöidyt kantarellit | |
| 250 g | kantarelleja |
| 1 dl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 1 kpl | laakerinlehteä |
| 1/2 - 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1 kpl | juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia) |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 - 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| suolaa | |
| pippuria | |
Putsaa kantarellit. Pidä pienet sienet kokonaisina ja puolita tai revi isoimmat neljään osaan. Paista kantarelleja kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nesteet ja pannu kuivuu uudestaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | kantarelleja |
Lisää muut ainesosat ja keitä hiljaisella tulella 5 minuuttia. Kaada pikkelöidyt kantarellit puhtaaseen purkkiin ja anna maustua yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | omenaviinietikkaa |
| 1/2 - 1 tl | sinapinsiemeniä |
| 1/2 dl | vettä |
| 6 kpl | maustepippuria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | laakerinlehteä |
Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi ja kuivaa uunipellillä 20 min 150-asteisessa uunissa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia) |
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot sekä viipaloitu kevätsipuli. Purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja nosta sitten kulhoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 - 3 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kevätsipulia |
Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Muotoile massasta röstipihvejä ja paista voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 10 min per puoli. Tarjoile juuresröstit ja pikkelöidyt kantarellit lisukkeena esimerkiksi riistalle.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
102
Energiaa kcal
428
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
102
Energiaa kcal
428
Energiaa kj
3,0 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
4,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl omenaviinietikkaa, 6 kpl maustepippuria, 1 kpl laakerinlehteä, 0.5 - 1 tl sinapinsiemeniä, 1 kpl juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia), 2 kpl kevätsipulia, suolaa, pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli