Putsaa kantarellit. Pidä pienet sienet kokonaisina ja puolita tai revi isoimmat neljään osaan. Paista kantarelleja kuivalla pannulla kunnes niistä irtoaa nesteet ja pannu kuivuu uudestaan.
Lisää muut ainesosat ja keitä hiljaisella tulella 5 minuuttia. Kaada pikkelöidyt kantarellit puhtaaseen purkkiin ja anna maustua yön yli.
Raasta kuoritut juurekset karkeaksi raasteeksi ja kuivaa uunipellillä 20 min 150-asteisessa uunissa.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon jauhot sekä viipaloitu kevätsipuli. Purista raasteesta mahdollisimman paljon nestettä pois ja nosta sitten kulhoon.
Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Muotoile massasta röstipihvejä ja paista voissa keskilämmöllä kullanruskeiksi molemmin puolin, n. 10 min per puoli. Tarjoile juuresröstit ja pikkelöidyt kantarellit lisukkeena esimerkiksi riistalle.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
102
428
3,0 g
0,8 g
12,8 g
7,0 g
2,0 g
4,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl omenaviinietikkaa,
6 kpl maustepippuria,
1 kpl laakerinlehteä,
0,5 - 1 tl sinapinsiemeniä,
1 kpl juureksia (esimerkiksi perunaa, porkkanaa, juuriselleriä, palsternakkaa, lanttua ja sipulia),
2 kpl kevätsipulia,
suolaa,
pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli