Juustoinen kukkakaalikeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Juustoinen kukkakaalikeitto

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(noin 500 g) kukkakaali
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Omenamehua
7 dl
Vettä
1 kpl
(250 g) viherpippurisulatejuustoa
1 tl
Timjamia
2 rkl
Makeaa sinappia
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

omenasalsa

1 kpl
Omena
2 tl
Öljyä
1/4 tl
Timjamia
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista omenasalsa. Kuori ja poista omenasta kanta ja siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenoita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä.Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli ja kukkakaali öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon mehu, vesi, paloiteltu sulatejuusto ja timjami. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat täysin pehmeitä.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sinapilla. Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen vesimäärään ja suurusta keitto koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto omenasalsan kanssa.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.