Juustoinen kukkakaalikeitto - Yhteishyvä

Juustoinen kukkakaalikeitto

Annokset
6
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(noin 500 g) kukkakaali
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Öljyä
3 dl
Omenamehua
7 dl
Vettä
1 kpl
(250 g) viherpippurisulatejuustoa
1 tl
Timjamia
2 rkl
Makeaa sinappia
2 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

OMENASALSA

1 kpl
Omena
2 tl
Öljyä
1/4 tl
Timjamia
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Valmista omenasalsa. Kuori ja poista omenasta kanta ja siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenoita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä.Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli ja kukkakaali öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon mehu, vesi, paloiteltu sulatejuusto ja timjami. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat täysin pehmeitä.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sinapilla. Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen vesimäärään ja suurusta keitto koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto omenasalsan kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa