Juustoinen kukkakaalikeitto

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(noin 500 g) kukkakaali
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklöljyä
3 dlomenamehua
7 dlvettä
1 kpl(250 g) viherpippurisulatejuustoa
1 tltimjamia
2 rklmakeaa sinappia
2 rklmaissitärkkelysjauhoja

Omenasalsa

1 kplomena
2 tlöljyä
1/4 tltimjamia
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Valmista omenasalsa. Kuori ja poista omenasta kanta ja siemenkota. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota omenoita öljyssä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä ja pehmenevät. Mausta ja anna jäähtyä.Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Paloittele pieniksi kukinnoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuli ja kukkakaali öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon mehu, vesi, paloiteltu sulatejuusto ja timjami. Anna kiehua, kunnes kukkakaalit ovat täysin pehmeitä.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta sinapilla. Sekoita maissitärkkelysjauhot pieneen vesimäärään ja suurusta keitto koko ajan sekoittaen. Tarjoile keitto omenasalsan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä