Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustokierteet

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Kieritä voitaikinasta herkullisia juustotankoja glögin kanssa naposteltavaksi. Rapeissa leipätikuissa maistuvat mehevä juusto, pikantti paprika ja seesaminsiemenet. Rapeiden voitaikinakierteiden salaisuus on kaulitun ja maustetun taikinan pitäminen jääkaapissa ennen pyörittelyä.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
1 kpl
kananmuna
2 tl
savupaprikajauhetta
80 g
(2 dl) parmesaania tai muuta voimakasta juustoa raastettuna
3/4 dl
seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele ne jauhotetulle alustalle niin, että saat kaulittua niistä yhden noin 30 x 40 cm:n levyn. Nosta levy leivinpaperille työlaudalle. Voitele levyn pinta munalla. Ripottele paprikajauhe, juusto ja siemenet päälle.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
1 kpl
kananmuna
2 tl
savupaprikajauhetta
80 g
(2 dl) parmesaania tai muuta voimakasta juustoa raastettuna
3/4 dl
seesaminsiemeniä
2

Leikkaa taikina veitsellä tai pizzaleikkurilla reilun sentin levyisiksi suikaleiksi lyhyemmästä reunasta alkaen. Nosta suikaleet leivinpaperin päällä jääkaappiin 15 minuutiksi, niin saat pyöritettyä napakat kierteet.

3

Kierrä suikaleet molemmista päistä eri suuntiin kierteelle. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Paista kahdessa erässä (yhdelle pellille mahtuu puolet tangoista). Paista 225-asteissa uunissa noin 12 minuuttia.

Vinkki: Korvaa savupaprika hienonnetuilla yrteillä (1–2 rkl).

Hyvästi hävikki: Raasta tankoihin juustojen kannikat.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

42

177

3,5 g

1,2 g

0,1 g

0,3 g

2,6 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli