Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele ne jauhotetulle alustalle niin, että saat kaulittua niistä yhden noin 30 x 40 cm:n levyn. Nosta levy leivinpaperille työlaudalle. Voitele levyn pinta munalla. Ripottele paprikajauhe, juusto ja siemenet päälle.
Leikkaa taikina veitsellä tai pizzaleikkurilla reilun sentin levyisiksi suikaleiksi lyhyemmästä reunasta alkaen. Nosta suikaleet leivinpaperin päällä jääkaappiin 15 minuutiksi, niin saat pyöritettyä napakat kierteet.
Kierrä suikaleet molemmista päistä eri suuntiin kierteelle. Nosta tangot pellille leivinpaperille. Paista kahdessa erässä (yhdelle pellille mahtuu puolet tangoista). Paista 225-asteissa uunissa noin 12 minuuttia.
Vinkki: Korvaa savupaprika hienonnetuilla yrteillä (1–2 rkl).
Vinkki: Kokeile parmesaanin tilalla muita voimakkaan makuisia juustoja.
Hyvästi hävikki: Raasta tankoihin jääkaappin kertyneet juustojen kannikat.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
42
177
3,5 g
1,2 g
0,1 g
—
0,3 g
2,6 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli