Kaaligratiini

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gparsakaalia
400 gkukkakaalia

Gratinointikastike

3 rklvoita tai margariinia
2 rklvehnäjauhoja
3 dlmaitoa
100 gsulatejuustoa
1 - 2 dlvahvaa emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kaalit. Höyrytä tai keitä kaaleja vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja puolet juustoraasteesta. Asettele kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä