Kaaligratiini - Yhteishyvä

Kaaligratiini

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Parsakaalia
400 g
Kukkakaalia

GRATINOINTIKASTIKE

3 rkl
Voita tai margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Maitoa
100 g
Sulatejuustoa
1 - 2 dl
Vahvaa emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Näin teet

1

Paloittele kaalit. Höyrytä tai keitä kaaleja vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja puolet juustoraasteesta. Asettele kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 5.1.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa