Kaaligratiini | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaaligratiini

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

300 g
Parsakaalia
400 g
Kukkakaalia

gratinointikastike

3 rkl
Voita tai margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Maitoa
100 g
Sulatejuustoa
1 - 2 dl
Vahvaa emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Paloittele kaalit. Höyrytä tai keitä kaaleja vähässä vedessä noin 3 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen kiehua muutama minuutti. Sekoita joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja puolet juustoraasteesta. Asettele kaalit uunivuokaan. Kaada päälle kastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on saanut väriä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 5.1.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.