Kaalikääryleet

Arvostele resepti
17 Kappaletta

Reseptistä valmistuu noin 17 kaalikäärylettä.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpliso keräkaali (tai kaksi pientä)
vettä
2 tlsuolaa

Täyte

400 gnaudanjauhelihaa
1/2 dlohrasuurimoita (tai puuroriisiä)
1 kplsipuli
10 gmargariinia
1 kplkananmuna
1 dlkermamaitoa
1 tlsuolaa
2 tlkuivattua meiramia

Pinnalle

10 gmargariinia
1/2 dlsiirappia

Valmistus

  1. 1

    Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia. Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

    Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

    Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet. Kääri lehdet paketiksi.

    Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valele päälle siirappia ja margariininokareet. Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu. Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi. Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä