Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaalikääryleet

Fork and knife
17 Kappaletta
Fork and knife
17 Kappaletta
Reseptistä valmistuu noin 17 kaalikäärylettä.

Ainekset

1 kpl
Iso keräkaali (tai kaksi pientä)
Vettä
2 tl
Suolaa

Täyte

400 g
Naudanjauhelihaa
1/2 dl
Ohrasuurimoita (tai puuroriisiä)
1 kpl
Sipuli
10 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kermamaitoa
1 tl
Suolaa
2 tl
Kuivattua meiramia

Pinnalle

10 g
Margariinia
1/2 dl
Siirappia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia. Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet. Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valele päälle siirappia ja margariininokareet. Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu. Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi. Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 22.4.2010
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.