Kaalikääryleet - Yhteishyvä

Kaalikääryleet

???
Kappaleita
17
Ruokavalio
Reseptistä valmistuu noin 17 kaalikäärylettä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso keräkaali (tai kaksi pientä)
Vettä
2 tl
Suolaa

TÄYTE

400 g
Naudanjauhelihaa
1/2 dl
Ohrasuurimoita (tai puuroriisiä)
1 kpl
Sipuli
10 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 dl
Kermamaitoa
1 tl
Suolaa
2 tl
Kuivattua meiramia

PINNALLE

10 g
Margariinia
1/2 dl
Siirappia

Näin teet

1

Koverra kaalin kovaa kantaa pois veitsellä. Keitä kaalia isossa kattilassa suolalla maustetussa vedessä viitisentoista minuuttia. Irrota lehtiä sitä mukaan kun ne alkavat kypsyä. Valuta lehdet ja ohenna niiden lehtiruotia. Voit silputa pieniä sisälehtiä täytteeseen.

Keitä riisiä tai ohraa kaalin keitinliemessä 15 minuuttia ja valuta.

Valmista täyte. Sekoita jauheliha, riisi, muna, silputtu sipuli ja muut aineet. Kääri lehdet paketiksi.

Lado kääryleet voideltuun uunivuokaan vieri viereen saumakohta alaspäin. Valele päälle siirappia ja margariininokareet. Paista ensin 200 asteessa, kunnes pinta ruskistuu. Vähennä lämpöä 150 asteeseen jahauduta kypsiksi. Valele kypsymisen aikana kääryleistä irtoavalla nesteellä.

Resepti
Yhteishyvä
Kuvat
SOK
Julkaistu: 22.4.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa