Kahden suklaan kakkutikkarit

Nappaa talteen!
| 75 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kaakojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | kermaa tai maitoa |
| Valkosuklaakuorrutus | |
|---|---|
| 100 g | valkosuklaata |
| Maitosuklaakuorrutus | |
| 100 g | maitosuklaata |
- 1.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon kerman tai maidon kanssa. Vatkaa hetki.
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
- 2.
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
- 3.
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
- 4.
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- 5.
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | kaakojauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 rkl | kermaa tai maitoa |
Valkosuklaakuorrutus | |
| 100 g | valkosuklaata |
Maitosuklaakuorrutus | |
| 100 g | maitosuklaata |
Valmistus
- 1
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon kerman tai maidon kanssa. Vatkaa hetki.
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
- 2
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
- 3
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
Määrä Ainesosa 100 g valkosuklaata 100 g maitosuklaata - 4
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
- 5
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
Ravintosisältö
126
Energiaa kcal
526
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
126
Energiaa kcal
526
Energiaa kj
6,8 g
Rasvaa
2,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,8 g
Hiilihydraatteja
9,6 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























