Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon kerman tai maidon kanssa. Vatkaa hetki.
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
Pursota taikina voidellun kakkutikkarivuoan muotteihin rajaan asti ja aseta kansi kiinni. Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Ota uunista ja anna jäähtyä. Irrota pallot varoen vuoasta ja nosta hetkeksi ritilän päälle.
Paloittele ja sulata erikseen valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta puolet kakkupalloista valkosuklaaseen ja puolet maitosuklaaseen haarukan ja lusikan avulla. Paina jokaiseen tikkaritikku.
Pese vuoka ja pane tukevalle alustalle. Asettele tikkarit kannen koloihin. Siirrä jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Vinkki
Koristele kakkutikkarit halutessasi heti kuorruttamisen jälkeen koristerakeilla.
Vinkki
Lékuén silikoninen 18-aukkoinen kakkutikkarivuoka sisältää myös tikut.
Prismat
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
526
126
6,8 g
2,9 g
13,8 g
9,6 g
0,4 g
2,1 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli