Kalastajan paistos

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Kalastajan paistos on helppo ja herkullinen vuokaruoka. Lohta ja katkarapuja sisältävä paistos kuorrutetaan pinaattisella perunamuusilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 dlmaitoa
1 kpl(400 g) pakastemuusiaineksia
1 kpl(150 g) pakastepinaattia
1/2 tlsuolaa
2 rklmargariinia tai voita

Lisäksi

500 gnahatonta lohifileetä
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 kpllimetin mehu
1/2 kplpurjosipulia
1 kplruukku tilliä
1 rklrouhittua roseepippuria
1 tlsuolaa
1 dl(ruoka)kermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa ja koko ajan sekoitellen. Lisää muusiainekset ja pakastepinaatti. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

  2. 2

    Suikaloi lohifilee ja lado palat uunivuoan pohjalle. Lisää katkaravut. Purista päälle limeteistä mehut. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja lisää se vuokaan. Lisää muut ainekset. Levitä muusi päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä