Kalastajan paistos
60 min

Nappaa talteen!
Kalastajan paistos on helppo ja herkullinen vuokaruoka. Lohta ja katkarapuja sisältävä paistos kuorrutetaan pinaattisella perunamuusilla.
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | (400 g) pakastemuusiaineksia |
| 1 kpl | (150 g) pakastepinaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 2 kpl | limetin mehu |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rouhittua roseepippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | (ruoka)kermaa |
- 1.
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa ja koko ajan sekoitellen. Lisää muusiainekset ja pakastepinaatti. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
- 2.
Suikaloi lohifilee ja lado palat uunivuoan pohjalle. Lisää katkaravut. Purista päälle limeteistä mehut. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja lisää se vuokaan. Lisää muut ainekset. Levitä muusi päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Kalastajan paistos
Kalastajan paistos on helppo ja herkullinen vuokaruoka. Lohta ja katkarapuja sisältävä paistos kuorrutetaan pinaattisella perunamuusilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | (400 g) pakastemuusiaineksia |
| 1 kpl | (150 g) pakastepinaattia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | margariinia tai voita |
Lisäksi | |
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 kpl | (180 g) isoja pakastekatkarapuja |
| 2 kpl | limetin mehu |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 1 kpl | ruukku tilliä |
| 1 rkl | rouhittua roseepippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | (ruoka)kermaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa ja koko ajan sekoitellen. Lisää muusiainekset ja pakastepinaatti. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi.
- 2
Suikaloi lohifilee ja lado palat uunivuoan pohjalle. Lisää katkaravut. Purista päälle limeteistä mehut. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja lisää se vuokaan. Lisää muut ainekset. Levitä muusi päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












