Kalastajan paistos - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kalastajan paistos

Kalastajan paistos
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kalastajan paistos on helppo ja herkullinen vuokaruoka. Lohta ja katkarapuja sisältävä paistos kuorrutetaan pinaattisella perunamuusilla.
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Maitoa
1 kpl
(400 g) pakastemuusiaineksia
1 kpl
(150 g) pakastepinaattia
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Margariinia tai voita

LISÄKSI

500 g
Nahatonta lohifileetä
1 kpl
(180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 kpl
Limetin mehu
1/2 kpl
Purjosipulia
1 kpl
Ruukku tilliä
1 rkl
Rouhittua roseepippuria
1 tl
Suolaa
1 dl
(ruoka)kermaa

Näin teet

1

Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa ja koko ajan sekoitellen. Lisää muusiainekset ja pakastepinaatti. Hauduta välillä sekoitellen 10 minuuttia. Lisää suola ja rasva. Sekoita tasaiseksi.

2

Suikaloi lohifilee ja lado palat uunivuoan pohjalle. Lisää katkaravut. Purista päälle limeteistä mehut. Halkaise purjo ja huuhtele se hyvin juoksevan veden alla. Suikaloi purjo ja lisää se vuokaan. Lisää muut ainekset. Levitä muusi päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2012
Muokattu: 15.5.2019